Vişnap

Tavuklu Çıtır Milföyler...

22
Havalar malum yağan karlar dizler boyu.Evden dışarı adımımı atmıyorum, peki nereden biliyorum.Camdan masa örtüsünü silkeleyim dedim elimden kaçıverdi dalgalanaraktan aşağıya bahçeye doğru.Aklımdan da geçti haa şimdi aman elimden kaçırmayım dememe kalmadı uçuverdi:))İndim bahçeye hava karanlık karlar bembeyaz,masa örtüm bembeyaz Allah'ım göremiyorum masa örtüsünü.Küçük çam ağacına mı takıldı bu diye boş bulunup ağacı salladım ki dallarında ki karlar enseme yüzüme her yerime dökülüverince ufak çaplı bir çığlık attım buz gibi karların teması ile:))Haydi milföylerimiz çözülmek üzeredirler mutfağa gidelim..
Malzemeleri:
Bir paket (20 li ) milföy
Bir tavuk göğüs ve bir but
Karabiber
Tereyağı
İki çorba kaşığı un
Bir su bardağı süt
Yumurta sarısı
Çörek otu
Tarifi:
Milföylerimizi önceden buzluktan çıkartıp çözülmelerini bekleyelim.
Biz de bu arada beşamelli tavuk harcımızı hazırlayalım.Tenceremize
 tavuklarımızı alıp haşlayalım.Haşlanıp soğuduktan sonra minik küpler halinde doğrayalım.Karabiberleyip tuzunu da ekelim.

Diğer yanda margarinimizi eritelim,unumuzu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.Azar azar sütünü ilave edelim.Bir fiske tuzunu da ilave edip çırpma teli ile karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim beşamel sosumuzu.

Sonrasın da arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım.Beşamel sosumuz ılınınca içine minik küp tavuk etlerimizi katıp karıştıralım.Sırasıyla buzu çözülen milföylerimize beşamelli tavuk harcımızı paylaştırıp istediğimiz şekli verelim.

Ben dikdörtgen şekli verdim  böylelikle  fırın tepsim daha fazla milföyü alsın diye.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp bol çörek otunu da serpelim.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.Afiyet olsun..
 Sevgilerimle