Vişnap

Kemal Paşa Tatlısı...

12
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Tatlıyı hele de şerbetli tatlıları seviyorsanız mutlaka mutfağınızda birer paket Kemal paşa tatlısı ya da peynir tatlısı türlerinde hazır tatlılardan bulundurun derim.

Öyle an geliyor ki çok münasebetsiz bir saatte canımız tatlı istiyor.
Gecenin bir vakti marketler kapalı oluyor .Ulaşmamız imkansız.
İşte böyle tatlı krizlerimizin tuttuğu o tatlı anlarımızda pratikliği ile bizlerin kurtarıcısı oluveriyor Kemal paşa tatlılarımız.

İş şerbetini tencereye koyup berabere kaynatana kadar.
Bunları anlatıyorum çünkü bizim başımıza bir iki gelince tatlı yerine reçeldi,sarellaydı saldırınca ııhhh olmuyor be canım onlar iyi güzeller de şerbetli tatlının yerini tutmuyorlar ki:)

Şimdi her zaman  mutfağımızda bir iki paket bulunduruyoruz.
Yine böyle canımızın istediği bir gece vakti şipşak yaptık ve afiyetle de tükettik.Eeeee daha  önce de  söylemiştim.
Kaymağımız sarı kız ineğimiz sayesin de her daim var 
Haydi çok kolay tatlımızı yapmaya başlayalım.Önce malzemelerimiz.

Malzemeleri:
Bir  paket Kemal paşa tatlısı
Paketin üstünde belirtilen miktarda Toz şeker ve su.
Yarım limonun suyu.
Kaymak
Tarifi:
Büyükçe kuşanemize toz şekerimizi ve suyumuzu koyup şeker eriyene kadar kaynatalım.Kaynamaya başlayınca  içine  kemal paşalarımızı atalım.
Kontrol edip yeterli şerbeti içine çekince  kemal paşalarımızın diğer taraflarını çevirip o kısımlarının da şerbetten nasiplenmesini sağlayalım.

Bu aşamada yarım limonun suyunu da ilave edelim ki şekerlenmesinler.
Tatlılarımız iyicene  şiştiler mi yeterlidir ateş üstünde durmaları deyip   hemen ocağımızın altını kapatalım ki hamurlaşmasınlar.Bırakalım kuşanenin içinde soğusunlar,dinlensinler.

Sonrasında servis tabağına aktarıp sevdiklerimize ikram edelim. Aman üzerine  birer parça kaymak koymayı unutmayalım. Yok istemem sade  olsun derseniz,yok o kadar da sade olmasın bari birer top dondurma eşlik etsin.
Kalın sağlıcakla.