Vişnap

Mutfaktayım Gelsene...

6


Hani böyle kaç günlerdir bir içe kapanmalar saklanmalar hal ve ahvallerindeyim ki, kendimden dahi kendimi saklar oldum.Çok daralıp bunaldığım da içimi döktüm üstü kapalı kimi de üstü gün gibi aşikar iç dökmelerim oldu.Bazen bende kendimden bıktım usandım.Sizleri de üzersem diye bazen de sustum.

Yine iç karartılarım siyah bulutlar gibi geldi kapadı beni.Birden düşündüm de kendimin ilaçı kendim olmalıydım.Eşimi de üzmek istemiyorum.Beni sevenlerimi de .Bana böyle anlarım da mutfağım terepati gibi geliyor da ah ben bunu dahi unutmuşum.

Öyle miskin miskin uyuşuk kediler gibi oturup duruyordum.Bir iç sesi beni mutfağa çağırdı gel gel öncesi bir nescafe içelim senin ile sonrasında yemekleri yapmalara başlayalım .Deyince hiç nazlanmadan kalktım usulca yerimden .Mutfağa doğru giderken dahi bu ilaçım bu işte deyip o sevinçle önce kuru soğanları aldım elime.

Onları güzelce soydum yıkadım .Kenara koydum.Tepsiyi aldım yerinden havuçları ve kabakları çıkardım sebzelikten .Güzelce yıkadım rendeledim .
Önce havuçları aldım tencereye yağını koyup usulca kavrula dursunlar diye.Sıra geldi kabakları rendelemeye.

Aaaa dur  şu konveksiyonel fırınımı deneme adına bir de patlıcanlarımı ve de kapya biberlerimi közleyim .Yıkadım yuğdum ,kuruladım onları da .Sıraladım telin üzerine.Bu arada  öylesine kaptırmışım ki kendimi yemeklerin ön hazırlıklarına.

Bak iç sesim sen de beni mutfağa atana kadar kandırdın mı yoksa?Hani benim nescafem ,hani öncesi nescafe içecektik?Hemen hazırladım içtim iyi geldi.Aslında neler yapacak pişirecektim onu söylemedim aklıma geldi.Anlatayım.Öncesi hünkar beğendi sonrası iç pilavlı bulgur pilavı,kabaklı ,havuçlu tarator,Kırmızı biber ,patlıcan köz salatası.

Bu kadar hepsi şimdilik bunlar yeter de artar bile değil mi yaa?Havuçlar kavrulurken bu yanda hünkar beğendinin tas kebabı için soğanlarını soymaya başladım .Bir yandan da patlıcan biberler közleniyor yanı başımda.Baktım havuçlar aynı koyduğum gibi duruyor.Hafif açtım ateşin altını.

Tabii öbür işlere dalınca havuçların dibi tuttu.Tühh yaa aksiliğe bak havuçumda zaten azdı.Aldım üstlerinden altlarına değmeden .Kaldı mı bir avuç havuç:))Avuç,havuç güzel uydu kelimeler:)) Biberleri közleyim diye sebzeliğe uzandım ki aaa  o da ne bir tane irice havuç salatalıkların arasına saklanmış.

Hemen aldım soydum,yıkadım, rendeledim .Eksiğimizi tamamladık işte.Soğanları etlerle beraber kavurdum.Sıcak suyunu da verdim.Düdüklü tenceremin saatini de ayarladım.Kavrulan havuçlarım ve kabaklarımı  soğuması için kenara çektim.

Ben de sarımsaklı yoğurtlu sosunu hazırladım bu arada .Tabii kalk gidelim olan mutfağımı da bir yandan toparladım .Bayağı bir kolayladım şimdi iç pilavlı bulgur pilavında sıra .ilk defa deneyeceğim bulguru iç pilav harcı ile umarım beğeniriz tadını.

Közlenmiş biberlerimin bir kısmını yoğurtlu sarımsaklı sosa buladım.Bir kısmını da zeytin yağlı ,sirkeli sarımsaklı sos ile buluşturdum.Az dinleneyim sırada Hünkar beğendinin beğendi sosu  yapılmak için bekliyor.Bir güzel çay demleyim. Yanında da kurabiyelerimle eşlik etsinler mideme.

Kabaklı ,havuçlu taratorum,közlenmiş köy ve kapya biberlerim ,iç pilavlı bulgur pilavım ve de hünkar beğendinin tas kebabıda hazır hepsi pişti ve servis tabaklarına aldım.Bir tek kalan  beğendi sosu o da çaydan sonra artık. 
Bütün bu faaliyetler iyi geldimi darallarda ki ruhuma.O an evet evet çok iyi geldi.

Ama bitti işte yine kendimle kaldım başbaşa. Bari yaptıklarımın fotoğraflarını çekeyim dedim. Makinenin belleği dolu yazısı çıktı karşıma tühh:(( Flaş disklerimi aradım bulamadım onları.Diyorum kafam yerinde değil  ki.Artık yarın hallederim fotoğraf makinesini .

Biraz terasa gidim salıncakta uzanıp ben yine düşüneyim .Ben bir balığım ya,acaba balık olmam ile alakalı olabilir mi ruh dünyamın karmaşaları?Yok bu bazı bizim ruhumuzu yaralayan,canımızı yakan insanlar var onlar asıl sebepleri.

Yaptığım yemeklerin tarifleri ve fotoğraflarını çok yakında yayınlayacağım.Önce makinemin belleğini boşaltmam lazım.

                                                 Sevgi ile kalın

6 yorum: Leave Your Comments

  1. ben türk kahvesi severim,mutfakta rehabilite olmak en güzeli:)mutfak bir kadının etrafında kimse olmadığı zaman omzuna yaslanılacak bir dost gibi...

    YanıtlaSil
  2. Gel Nalancığım yalnızken Türk kahvesi içmeleri sevmediğimden nescafemi yudumlarım .İlla ki yanımda dost olmalı Türk kahvesi içerken bir yandan da sohbet etmeli diye özdeşleştiriyorum tutku gibi işte o zaman Türk kahvesinden keyif alıyorum.

    YanıtlaSil
  3. işte en güzel terapi bu,ne güzel anlatmışsın sanki yanında bende vardım,resmen gözümde canlandı:)ellerine sağlık harika şeyler yapmışsın.Bundan sonrada olmadık şeyleri kafana takma romantik balığım benim :)öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyhan'cım keşke yanımda olaydın arada mutfaktan terasa geçer sohbet ederdik seninle.

      Sil
  4. sanal da olsa,yürekler bir ya..."bütün kızlar toplandık,toplandık:))"

    YanıtlaSil
  5. Nalancığım bazen bir dostun minicik ilgisi minicik bir kelimesini ararsın ya işte o günüm de öyleydi.Sağolun beni yalnız bırakmadınız..

    YanıtlaSil