Vişnap

Baharatlı Hamsi Izgara...

13
Malum balık sezonu açıldı .Bol bol her çeşidini yemeliyiz.Allah'tan ailece balığın her türünü çok severiz.Sevmeyenlere balık pişirmek eziyet gelir.Bize de düğün bayram gibi geliyor balığı pişirmek.Bir gün kızartması bir gün pilakisiydi,buğulamasıydı,tavasıydı bol bol pişirip yemeliyiz diye düşünüyorum.Hiç olmadı haftanın iki gününü balık günü yapalım..

Dün de havalar hazır sıcak iken terasın tadını çıkaralım istedik.Mangalımızı yaktık.Bir gün harika mangalımızı da sizlere tanıtmak isterim.İsi,pisi külü yok.Yok kömürünü yak,yok tutuştur derdi ise hiç yok.Sağolsun lav taşları üstlenmiş kömürün yapacağı işlevleri:)

Şanslıydık hamsilerimizi balıkçımız ayıklamıştı.Bana kalan onları duru suyu çıkana kadar bol bol yıkamak .Haydi gidelim terasa mangalımızı yakalım.Bu arada hamsilerimizi de tuzlayıp süzgüde bekletelim .İyice süzüle dursunlar.
Malzemeleri:
Bir kilo hamsi
Tuz 
Kekik
Kırmızı pul biber
Kimyon
Çöp tahta şişler

Tarifi:
Süzülen hamsilerimizi derince bir kaba alalım.Üzerlerine baharatlarını ve tuzunu ilave edip harmanlayalım.Yarım saat bekletelim .Vaktimiz var ise bekletme süremizi uzatabiliriz.Baharatlarını iyice içine çeker daha da lezzetli olur balıklarımız.

Sonrasında tahta çöp şişlerimize sırasıyla dizelim.Mangalımızın üzerine sıralayıp pişirelim.Salatamızı da yapıp hazır edelim.Arzu ederseniz domatesleri de ortadan ikiye bölüp ızgarada pişirebilirsiniz.Yemesi çok güzel oluyor.

Hele ekmeği domateslerin ortalarına banmak ıhmmm nefis nefis..Pişen hamsilerimizi sıcak sıcak doğru masaya götürüp servise başlayalım.Afiyet bal şeker olsun.Bol balıklı günlerde sağlıkla leziz balıklar yemeleri nasip etsin Rabbim

13 yorum: Leave Your Comments

  1. Ohhh afiyet olsun krakerime. Pek guzel gorunuyorlarr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslısınım vallahi tadı da mükemmel oluyor hafifcecik. Ahh bir de o baharatlar var ya çok yakışıyor çok canım Aslısınım seni kocaman ısırırım balık üstü yenilen helvalar gibi:))

      Sil
  2. Balık var bir de mangal.Affiyet olsun :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangalda mangal inan ki GÖK-TÜRK eziyetsiz zahmetsiz. Kokularda dışarıda kalıyor misss.

      Sil
  3. Balık gördüm mü dayanamıyorum. Şu sıralar o kadar bok ki neredeyse her gün yiyorum. Hamsileri şişte ızgara etmek harika fikir. İlk fırsatta deneyeceğim. Ama benim mangal olanağım yok sitede, ocakta ancak. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İlhan siz de bizim gibi balığı çok sevenlerdensiniz demek.Bu şekil çok rahat pişirme acısından ,birde lezzeti de harika oluyor.Teflon tava da olur.Şimdi beklentim palamutların semizlenip yağlanması.Umarım beklerken yüzüp gitmezler başka denizlere..

      Sil
  4. Oy oy vişnabım,mangal ve hamsi hiççç dayanamam:)enfes gözüküyor zaten buradan ellerine sağlık canım:)
    Sadece hamsiyi baharatlayıp ve de çöp şişlerde hazırlamak denenecek.
    öperim seni canım...
    inciyemek.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım İnci'm birde kolay ki bu şekil pişirmek hiç oynamıyorsun hamsilerle tek tek .Lezzeti de muhteşem güzel ve de hafif .Öper kucaklarım seni sımsıkı canım

      Sil
  5. Nefis görünüyor bu hamsiler. Baharatlı hiç denememiştim, bayıldım.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya çok teşekkür ederim.Beğenmen beni çok mutlu etti.Sevgiler canım..

      Sil
  6. vay vay vay ağzımın suyu aktı yahu
    yanında kırmızı soğanda varmıııııııı :)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şengül'üm bak önümüz balık mevsimi.Ne dersin yapalım mı bir hamsi partisi?Kırmızı soğanımızı da aldık mı başkacada bir şey istemez vallahi.Canım öpüyorum seni...

      Sil
    2. BEN VARIM GÜLÜM
      NERDE NE ZAMAN İSTERSEN :)

      Sil