Tart kalıbı alıpta yıllarca kullanmamak tart kalıbıma haksızlık olacağını düşündüm.Buzlukta iç malzemesi olan elmalarım da hazır pişmiş varken tarçınlı tarçınlı.Birden hevese geldim Hemen bir tart hamuru yapıp atayım fırına diye (Bu benim ilk tart hamurum olacaktı üstelik )
Harika oldu tadı da acaba elmalarım buzlukta kaldığından mı kararmış gibiydi.Ben de üzerlerine bol pudra şekeri serptim.Bol bol yağıp ta tutan kar taneleri gibi.Acaba pudra şekerinin üzerini de toz tarçınla mı süslesem derken,aldım elime tarçın kavanozunu.
Süzgeçten usul usul çekinceli olarak serpiverdim.Hani kararını kaçırmamak adına .Malum elmalı harcın için de tarçın olduğundan..Aman dikkatli ol vişnapım diyerekten:)Yakıştı bir güzel göründü ki gözüme elmalı tartım:)Az da şımardım napimmm...
İşte şimdi görünümünü beğendim elmalı tartımın.Allayıp pullayınca güzelleşti.Tadına zaten lafım yok muhteşem güzeldi.:))
Haydi geçelim mi tarifine? Geçelim geçelimmmm ıhmmm,üşenmek asla yok:))
Malzemeleri:
Bir paket margarin
Üç su bardağı un
Üç su bardağı un
Bir çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Bir yumurta
Bir paket vanilya
İç malzemesi:
(Benim iç malzemem hazırdı)
5/6 tane elma
Bir su bardağına yakın toz şekeri
Yarım su bardağı fındık veya ceviz iri kıyılmış.
Bir tatlı kaşığı toz tarçın
Tarifi:
Un hariç diğer bütün malzemelerimizi bir yoğurma kabında karıştıralım.
Ununu azar azar ilave edelim.Tartımızın hamuru yumuşak ele yapışmayacak kıvamda olsun.Üzerini kapatalım dinlene dursun.Bizde bu arada iç harcımızı yapmaya başlayalım.
Elmaları rendeleyelim tencereye alalım.Üzerlerine toz şekerini ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.Su ilave etmeyelim.Zaten suyunu salıyor.Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim.İnmesine yakın fındık veya ceviz kırığını ve tarçınını da ilave edelim.
Dinlenen tart hamurumuzu yağlayıp unladığımız tart kalıbına koyup elimizle hafifce bastırarak yayalım güzelce.Üzerine de elmalı iç malzememizi yayalım.175 derece de fırında pişirelim.İlk yaptım tart bana çok kolay geldi yapılışı.Acaba iç malzemem hazırdı ondan olabilirmi?Vallahi bilemiyorum.
Yapmalara doyamadığımdan en kısa sürede şeftaliler de hazır bol iken bir de şeftalili tart yapmak niyetindeyim..Kalın sağlıcakla hepinize kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum .
amaninn ne yaptın sen gece gece,bayılırım :)
YanıtlaSilellerine sağlık vişnapım,öpüyorum...
Reyhancım ben bunu hep gece yapıyorum:) Acaba gündüze mi çeksem bu huyumu .Şekercim ben de seni çok çok öpüyorummmm
SilAllayıp pullayıp gelin etmişsin elmelıyı vişnabım
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun bana yokmu yoksa
bir dilim rica edebilirmiyim lütfeeeeeeeen
hayırlı sabahlar
Şengül'üm unutmuşum üzeri için hamurdan bir parça ayırıp kafes yapmaya .Aklıma bu çare geldi. Eeee malum görücüye çıkacak biraz eline yüzüne bakılsın istedim .Canımm ben sana en büyüğünden yaparım.Bir dilim çok az be gülüm.öpüyorum seni..
Silyapmış kadar oldun canım
Silsağolasın
süperrrrr süperrr görünüyor çok severim elmalı olan her tatlıyı özellikle tart nefiss görünüyor bir dilimini alsam sanki kimse görmeden :)) ellerine saglık canım benim sevgiyle kall
YanıtlaSilOoooyy Aytül'üm http://www.bademcicegi.com/2012/09/karamelize-seftalili-pudingli-tart.html bunun yanında benim tartın lafı bile olmaz bayıldım şeftalili tartına.Ellerine sağlık olsun..Şekercim öpüyorum seni.
Silbayılırım bu elma ceviz tarçın üçlüsüne
YanıtlaSilçok güzel olmuş ellerine sağlık vişnabım:)
Handeciğim o elmalar pişerken tarcınını da koydun mu işte o zaman iyice dayanılmaz oluyor lezzeti ben de çok severim Şekerim öpüyor kucaklıyorum seni...
SilAma aşkolsun Vişnapçım, elmalı tart bu kadar mı güzel anlatılır?Eline sağlık,süper...
YanıtlaSilCanım Ihlamurcum neşem çok üzerimdeydi o gün:)Sağol canım sevgilerimle.....
Silmmmm içinde elma olsunda ne olursa olsun bakmadan yerim :) harika gözüküyor eminim tadıda çok leziz olmuştu vişnabım orda olsaydım da bir güzel teras keyfi yapsaydık :) ellerine sağlık cnm biliğim
YanıtlaSilCanım biliğim tadı tek kelime ile muhteşemdi .Geldiğinde yaparız yeriz.Yeter ki sen gel kuzum...
Silbenim kalıp da 2 senedir bekliyor :)
YanıtlaSilAman aman Nilgün'üm üşenmeyelim kalıpların hakkını verelim derim.Benim kalıp umarım çok mutludur kullanıldığından dolayı.Canım sevgilerimi yolluyorum...
SilNasıl ısırasım geldi!Keşke burda olsalar şimdi ahh:))
YanıtlaSilelinize sağlık..
Çaylar senden elmalı tart benden olsun canım yer içer sohbetler ederdik, ne güzel olurdu...
SilElmalı tariflere bayılıyorum. Şekeri az tutulunca süper lezzetli oluyor. Harika görünüyor. Eline sağlık. Sevgiler. ;-)
YanıtlaSil