Vişnap

Acılı Ezme...

6
Bugün yine keyfim yok nereye kaybolduysa artık .? 
Bu sıralar bunu huy haline getirdi.
Bir yakalayacağım iple ruhumun derinliklerine bağlayacağım ki bir daha kaçamasın kayıp keyfim.
Bilmez mi ona en çok ihtiyaç duyduğum zamanlarda var mı öyle sahibini yalnız bırakıp toz olmalar:)
Hani bir bir sayıyorum da ardım da bıraktığım kıpraşamadığım,ayağımın bağlandığı günleri de oooo bayağı olmuş.
Tam 14 gün olmuş yatağa,bir başkalarına bağımlı kalışlarım.
Bayramı da böyle geçirdim mi gelsin arkasından ayağa kalkacağım güzel günlerim.
Hayatım boyunca hiç bu kadar bilememişim kendimin kıymetini.
Böyle can sıkıntısından bloğumu didikliyorum.
Diğer blog arkadaşlarımın güzel paylaşımlarını okuyorum bol bol.
Vakit gani ben de bu sıralar.
Hatta isteyene de verebilirim bir iki saat:)
Bloğuma göz gezdirdiğimde taslaklarda kalmış olan  yapıpta o zamanlar vakit darlığından ne  fotoğrafını ne de tarifini yayınlayamadığım acılı ezmemi bugün yazayım istedim.
Daha  taslakta ne tarifler ne yazılarım var.
Tıpkı şey gibi oldu bu hani sakla samanı gelir zamanı:)
 Malzemeleri ve tarifi  aşağıda.Haydi aşağı gidelim.

Malzemeleri:
4 adet orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
4 adet sivri biber yarısı acı
Yarım demet  maydanoz
Bir tutam taze nane
1 yemek kaşığı biber salcası 
Kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
Sızma zeytin yağı
Limon suyu
Sumak
 Tarifi:
Öncelikle  ezmemizi yapmak için bıçağımız jilet gibi keskin olmalı.
Yoksa ezme salatamız doğranırken çok sulanır
Aslında  ezme satırla daha güzel hazırlanır da.
Olmayınca ev de satırımız mecburuz bıçakla sebzelerimizi minicik doğramaya.

Önce domateslerimizin kabuklarını soyalım .
Kesme tahtasının üzerinde minicik ufacık doğrayalım domateslerimizi .
Bir salata karıştırma kabına koyalım.
Ardından kuru soğanlarımızı,sarımsaklarımızı ,biber salçamızı ayıklayıp tohumlarını,saplarını temizleyip kestiğimiz sivri biberlerimizi de mini minnacık kıyalım.

Karıştırma kabına aktaralım kıydığımız sebzelerimizi.
Taze nane ve maydanozlarımızı da yıkayıp kurutup incecik kıyalım.
Hepsini güzelce karıştırma kabımız da  harmanlayalım.

Diğer tarafta  bir sos kabında  sızma zeytin yağını,limon suyunu ve sumağı çırparak ezme salatımızın üzerine dökelim. 

Bitti işte ezme salatamız  o kadar da zor değil.
Bütün mesele çok keskin bıçağımızın olması.

Gerisi teferruattır:)Haaa bu malzemeleri soyup biçip ronda da parçalar ufaltırsınız ama emin olun elle,keskin bıçakla kesip doğrayıp kıydığınız lezzeti vermez.

Ve borcama aldığımız ezmemizin üzerini kaşığın tersi ile şekiller yapıp servise sunmak için masaya getirelim.Afiyet ile muhabbet ile kalın.