Vişnap

Kabak Mücver...

4
Kabak mücveri en çok sevdiklerimdendir.Ben çoğunluk hiç bir yemeğin tadına tuzuna bakmam pişirirken.Sevmem,içimden de gelmez zaten.Ama mücver ve  çiğ börek oldu mu kimse beni tutmasın asla dayanamam bir yandan kızartırken bir yandan da tabağımı da alırım yanı başıma bir iki tane mutlaka ağzım yana yana yuvarlarım yerim.Ve sonrasında da tabii malumumuz tıkanırım,iştahım kapanır sofrada onlar yerken  bu defa da ben bakarım öyle:)

Geçen yemeğini yapayım diye aldığım kabakların bir kısmını mücver yapmak için geçtim mutfağa.Bir sır vereyim sizlere bu 3.ncü mücver yapışım olacak ömrü hayatımda.Güya bir de çok seviyorum:))İlk yaptığımda muhteşem lezzetli kıvamlı olmuştu,acemi şansı belki de.İkincisin de ıyy içim kalktıydı bulamaç gibi bir şey olmuştu nasıl yağ çekmişti o mücverler.Epey bir süre kabak bizim evde mücvere dönüşmeden tüketilmişti.Bu dolabımdaki kabaklarda sırasını bekledi.Kısmet bugüneymiş deyip Besmele çekerekten  gideyim mutfağa.Açıkcası biraz korkuyorum da. Ya  olmazsa diye:))
Malzemeleri:
3 tane büyük kabak
Kabak başı hesabı ile 3 yumurta
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
5/6 sap taze soğan
Karabiber
Kırmızı pul biber
Aldığı kadar un (tahmini 2 veya 3 kahve fincanı kadar )
Tuz
Kızartmak için fındık yağı
Ben kabakları yerken hafif diş diş ağıza gelmesini sevdiğimden elimle çenterek doğruyorum kabaklarımı.Siz isterseniz rendeleyebilirsiniz.Nasıl olursa olsun tuzunu mutlaka tam kızartma yapacağınız zaman sepeleyin yoksa çok sulanıyor.Mücverle baş etmek için una başvurunca da bu sefer de  un miktarı fazla oluyor bana böreği anımsatıyor o zaman da.

Aslında  çok kolay görünen bir tarif olsa da insanı uğraştıran gizli zorlardan bir tarif:)Mesela benim mücverimin unu fazlacana kaçtı böreğimsi hissini verdi bana .Gerçi yiyenler çok sevdiler:) Hangi ara bu kadar çok konuştum yine tarif vereceğim derken çok konuşmuşum hemen tarife geçiyorum,geçtim bile:))
Tarifi:
Kabaklarımızın kabuklarını sebze soyucu ile soyalım ve keskin bir bıçakla incecik kıyalım,çentercesine.Taze soğanlarımızı,dereotlarımızı,taze nanelerimizi,maydanozlarımızı yıkayıp kesme tahtasında incecik kıyalım.Bir karıştırma kabında doğradığımız sebzelerimizi,baharatlarımızı,yumurtalarımızı unumuzu da katıp karalım karıştıralım.Yağımızı tavaya alıp kızmasını beklerken tuzumuzu da katalım mücver harcımıza.

Yağımız  bol ve kızgın olsun ki mücverlerimiz fazla yağ çekip ağır olmasınlar.Kızarttıklarımızı kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım yanında da bol buz gibi köpüklü ayran ile ikram edelim Ohh  afiyetler olsun...
Sevgi ile kalın.



4 yorum: Leave Your Comments

  1. Çok severim.Geçenlerde bir arkadaş ilk defa mücver yapmış, bir daha yapmam diyordu. Kıvamını tutturamamış, aslında göz kararı anlaşılabiliyor pek çok şey. Korkmamak lazım. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Süper! Ellerine, yüreğine sağlık arkadaşım. Bugün elhamdülillah doyduk ama yarın inşallah bu olacak menüde :) Ben her gün bu blogdayım artık ;)

    YanıtlaSil
  3. Müşerrefcim tıpkı benim başıma gelen gibi olmuş bende ilki şahane olmuştu da ikinci yapışım ıyy unutamıyorum o mücverimi sırf yağ içindeydi:) Un miktarı çok önemli birde bol kızgın yağ oldu mu göz kapalı bile yapılır:))

    YanıtlaSil
  4. Banucum bir gün inşallah bana gelirsiniz de yaparım hep beraber yeriz .bir de yanında demli çayımız oldumuydu işte budur vallahi.Canım çok sağ olasın,teşekkür ederim.

    YanıtlaSil