Vişnap

Benimdin Babamdın...

6


Bugün bir babalar günü daha kutlanıyor.Aslında ben sevmem  bu tür kutlamaları.Bana ticari dayatma gibi gelir hep.Hayatta olsaydı yine de bir gömlek bir pantalon vs alıp ben de hediyeli kutlama kervanına katılırdım eminim ki. Babası hayatta olanların babalar günü kutlu olsun.Vefat edenlerinde başta babaları olmak üzere  benim babama da ,bir de bütün vefat edip bizleri bırakıp gitmişlerin de ruhları şad olsun .Rabbim hepsine rahmet eylesin.Babasız geçirdiğim yıllar babamla geçirdiğim yıllardan çok çok fazla olunca onunla berabere geçirilen zamanların hatıraları da neden bilmem geçip giden yıllarla beraber  silikleşiyor.Unutulmasa da anılar flulaşıyor:(Acısı ilk zamanlarda ki gibi olmasa da yine de böyle günlerde,bir de bayramlar da yüreğim kanıyor.Allah'tan hafifliyor ilk günün acısı gibi acımasız olmuyor yokluğunun acısı babam benim.Yine de yüreğim sızlıyor.Demek ki acılarımız flulaşmıyor.Hatıralarımız silikleşen:(Sadece  bir yerler de  köşeler de saklanıyorlar.Onlar her daim tazeler arsız ayrık otları gibi anı kollarlar sızlatmak için içlerimizi,ruhlarımızı:(.

6 yorum: Leave Your Comments

  1. Ahhh vişnabım nasılda kanattın yürek yaramı .....Şu an ona nasıl ihtiyacım var bir bilsen :(( Nur için de yatsınlar

    YanıtlaSil
  2. İçimden geçtiği halde türlü elim varıp da yazamadıklarımı ne güzel yazmışsın. Ellerine, yüreğine sağlık. 25 yıldır babasız bir kız çocuğuyum ben. Senin gibi, Elif gibi, diğer milyonlarcası gibi. İçimdeki çocuk işte en çok bu yüzden büyümedi. Ve ben de kapitalizmin bu oyunlarını hiç sevmem. Allah babalarımıza ve diğer ölmüşlerimize rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  3. Allah rahmet eylesin. Ataol Behramoğlu demiş ki: Anne gezindiğin bağ, baba yaslandığın dağdır. Ömrünün en güzel çağı annen ve babanla olandır.

    YanıtlaSil
  4. Hayatımın her anında hep eksikliğini hissetim be Elet'im.Böyle saçma günlerde de yetimlerin yürekleri kanıyor işte kanatıyorlar Elet'im.

    YanıtlaSil
  5. Off Banucum off valla çok zor onlarsız hayatı tüketmek .Bir de yıllar geçtikçe anılarda silikleşiyor ya en çok özlediğim kokularıydı .Yok artık kokularından eser bile kalmadı.Tüm ölmüşlerimize gani gani rahmetler eylesin rabbim.Nurlar içinde yatsınlar.Umarım sevdiklerimizle cennette buluşuruz Sevgili Banucuğum...

    YanıtlaSil
  6. Bayanguşum canım Allah razı olsun.Amin .Ataol Behramoğlu'n dan da bin kere razı olsun ne güzel demiş çok doğru.Ne gezindiğimiz bir bağımız ne de yaslanabileceğimiz bir dağımız kaldı şu fani dünya da muallaktayız .Belirsiziz biz öksüz ve yetimler olaraktan.Canım sevgilerimi yolluyorum sana..

    YanıtlaSil