Vişnap

Ev Yapımı Kesme Erişte..

16
Canım arkadaşım beni ziyarete geldi uzak uzak yollardan arşı arşıydı geldiği yer taaa Kars gibi uzak  illerden .Sağ olsun var olsun çok güzel eğlendik sohbetler ettik ,gezdik,vakit nasıl geçti hiç anlayamadık.Birtanecim bana  kendi elleri ile nefis kesme erişteler yaptı .Erişte için olanı ayrı çorbalık için olanı ayrıydı .Bugün hem çorbasını hem eriştesini yaptık .Tadı tek kelime ile muhteşemdiler.Canım arkadaşım Elet'im ellerine ,kollarına sağlık olsun .Çok teşekkürler ediyorum canım benim.Bugün istedim bu güzel lezzetleri sizlerle paylaşayım diye  düşündüm.Hamurunu nasıl tuttu bilemiyorum .O esnada ben  başka bir işle meşguldüm.Eriştelerin kurutulması  aşamasında yardım ettim tek tek ipe dizdik sıraladık bayağı bir  meşakkatli yapılışı.Ama sonuçta vallahi değiyor onca uğraşıya.Canım Elet'im tekrardan çok teşekkürler ediyorum her yerken adını anacağım kulaklarını çınlatacağım. Düşünüyorum bir daha ki yapmalarımda cevizlisini ,şekerlisini ,tavuklusunu yapacağım .Her biri şahane  olacak eminim .Bu yaptığım sade tereyağlıydı bayıldık sofrada nefasetine..Geçelim mi yapılışına ?Malzemesi hazır olunca 5 dakikaya piştide sofrada yerini aldı bile.
Malzemeleri:
300 Gram kadar  erişte
1 Çorba kaşığı tereyağ
 Su
Tarifi:
Tenceremize  suyumuzu alıp fokur fokur kaynarken  içine tuzda atalım yeterince olsun .İçine eriştelerimizi de usulca salalım arada hafifce nazikce karıştıralım ki fazla kırılmasınlar.Yaklaşık  6/ 8 dakika haşlayalım .Hafif al dente olsunlar.Süzgüye alalım Bu arada sahan da tereyağımızı eritelip kızdıralım cızırdaması durunca süzüp tencereye aldığımız eriştelerimizin üzerine dökelim.Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar demlendirelim.Sonrasında servis tabağımıza koyup doğru sofraya götürelim ev halkının büyük iştahla yediğini seyredelim arada  biz de soğutmadan yemeyi ihmal etmeyelim.Afiyetler olsun.Sevgi ile kalın.