Vişnap

Ev Yapımı Kesme Erişte..

16
Canım arkadaşım beni ziyarete geldi uzak uzak yollardan arşı arşıydı geldiği yer taaa Kars gibi uzak  illerden .Sağ olsun var olsun çok güzel eğlendik sohbetler ettik ,gezdik,vakit nasıl geçti hiç anlayamadık.Birtanecim bana  kendi elleri ile nefis kesme erişteler yaptı .Erişte için olanı ayrı çorbalık için olanı ayrıydı .Bugün hem çorbasını hem eriştesini yaptık .Tadı tek kelime ile muhteşemdiler.Canım arkadaşım Elet'im ellerine ,kollarına sağlık olsun .Çok teşekkürler ediyorum canım benim.Bugün istedim bu güzel lezzetleri sizlerle paylaşayım diye  düşündüm.Hamurunu nasıl tuttu bilemiyorum .O esnada ben  başka bir işle meşguldüm.Eriştelerin kurutulması  aşamasında yardım ettim tek tek ipe dizdik sıraladık bayağı bir  meşakkatli yapılışı.Ama sonuçta vallahi değiyor onca uğraşıya.Canım Elet'im tekrardan çok teşekkürler ediyorum her yerken adını anacağım kulaklarını çınlatacağım. Düşünüyorum bir daha ki yapmalarımda cevizlisini ,şekerlisini ,tavuklusunu yapacağım .Her biri şahane  olacak eminim .Bu yaptığım sade tereyağlıydı bayıldık sofrada nefasetine..Geçelim mi yapılışına ?Malzemesi hazır olunca 5 dakikaya piştide sofrada yerini aldı bile.
Malzemeleri:
300 Gram kadar  erişte
1 Çorba kaşığı tereyağ
 Su
Tarifi:
Tenceremize  suyumuzu alıp fokur fokur kaynarken  içine tuzda atalım yeterince olsun .İçine eriştelerimizi de usulca salalım arada hafifce nazikce karıştıralım ki fazla kırılmasınlar.Yaklaşık  6/ 8 dakika haşlayalım .Hafif al dente olsunlar.Süzgüye alalım Bu arada sahan da tereyağımızı eritelip kızdıralım cızırdaması durunca süzüp tencereye aldığımız eriştelerimizin üzerine dökelim.Kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika kadar demlendirelim.Sonrasında servis tabağımıza koyup doğru sofraya götürelim ev halkının büyük iştahla yediğini seyredelim arada  biz de soğutmadan yemeyi ihmal etmeyelim.Afiyetler olsun.Sevgi ile kalın.




16 yorum: Leave Your Comments

  1. ellerine sağlık çok severiz bizde
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bende yapmak istiyorum. Evde hiç kalamdı bak şimdi nasıl canım çekti. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık :) insallah bir gün bende yapacagım bayılırım erişteye ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ev yapımı erişteyi çok severiz.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. vişnabım erişte yaparken hiç bu kadar zevk ve sevgiyle yapmamıştım vede çok heyecanlanmıştım ama size çaktırmadım...evin hep şen olsun çok eğlendik büyük bir zevkle yaptım herşeyi. İnan senin gibi bir dost herşeye layıktır.Canım biliğim seni çok seviyorum derler ya hani ama ben seni gerçekten çok seviyorum.....çok teşekr ediyorum..

    YanıtlaSil
  6. elleriniz dert görmesin,ne diyim nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. cafe portakalım el yapımının tadı hiç birşey de olmuyor değil mi canım .biz de bayılıyoruz, sevgiler ...

    YanıtlaSil
  8. Senemciğim keşke yakın olaydık sana da verirdim ne güzel olurdu canım...

    YanıtlaSil
  9. Endi canım yaparken haberim olsun sana yardıma gelirim kuruturken filan çay da yapar içeriz berabere anlamayız bile olur biter vallahi canım..

    YanıtlaSil
  10. Pembe kekiğim sevmeyeni yoktur sanırım o ne muhteşem bir lezzet ki yerken bir tabak kesmiyor vallahi bi daha mı yesem diyorum da ah kilolarım hep engel bana:)

    YanıtlaSil
  11. Mehtapcanım güzel temennilerine çok teşekkürler tatlım sağol ,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Eletim erişte kesme makarna bahane ah yine gelsen de evimiz seninle daha da bir şenlense .yine gitsek Yuşa Hazretlerine ordan da cafeye gidip yorgunluk kahvelerimizi içsek kibar feyzom yine çıksa kucağına canım seni çok çok öpüyorum özlemle...

    YanıtlaSil
  13. Erişte değil o. Gönen mantısı olmuş. Tavuk suyuyla haşlayıp üzerinede tavuk etlerini koyarsanız çoook güzel olurr...

    YanıtlaSil
  14. senin anlatisin cok seker inan okudukca sanki cok tatli bir bayan fisildiyor kulagima

    thanks

    YanıtlaSil
  15. Sevgili adsız sanırım Gönen taraflarında çıngıllı dedikleri olsa gerek bahsettiğin .Yanılıyormuyum acaba ? Eğer o ise çok lezzetlidir çıngıllı.Sevgiler..

    YanıtlaSil