Vişnap

Akşamın Yemeği ...

5
Hava gün içinde bunaltıcı sıcaklığı ile beni canımdan bezdirdi. Bu ay da böylesi sıcaklık daha sonra ki en sıcak ayları düşünemiyorum.Sıcağı hiç sevmeyen biri olarak önümde  zor sıcak günler var gibi.Umarım beni fazla hırpalamadan ,yormadan geçer sıcaklar.Her zaman bahar aylarıdır  en favori aylarım.Bugün hafta sonu içimden gelmese de evi biraz silmek toparlamak gerektiğini camdan sehpalara vuran tozları bol bol gösteren güneş ışıkları şamar gibi gözüme gözüme sokunca tozları huzursuz oldum..Kalktım temizlik yapmaya .Ha burası,ha şurası dedikçe yap yap bitmiyor yahu ne fena  şu evin işleri.Ev işleri nankör diyorlar az bile diyorlar.Nerdeyse evin  içinde adım atmalara bile  korkar oluyoruz her adımda gramlarla tozlar yapışıyor her yerlere:)Bu  kadar ev işi arasında birde akşam yemeği faslı var ne yapsam ne etsem derken dünkü aldığımız istavritler geldi aklıma mısır unlu çıtır çıtır  hem leziz hem kolay birde yanında salata oh miss bugünüde böylece savmış oluruz:)
Haydi başlayalım istavritleri hale yola koyup kızartmalara:)

Malzemeleri:

Yarım kilo istavrit
Mısır unu
Tuz
Fındık yağı
Varsa bir de Karadeniz'e özgü dönderme tavası



Tarifi:

İstavritleri ayıklayıp bol su ile yıkayalım.Süzgüdeyken tuzunuda ilave edelim ki içine çeksin lezzetlensin istavritlerimiz.Dönderme tavamızı  çok az tavanın yüzeyi yağlanacak kadar fındık yağı ile yağlayalım.Bir tabağa koyduğumuz mısır unu ile istavritlerimizi unlayıp yağladığımız tavaya düzgünce dizelim.(Şu balıkları çiçek gibi  tavaya dizmeleri bir türlü başarıpta yapamadım ya yanarım yanarım buna yanarım:)Kafama  koydum mutlaka öğreneceğim nereden başlanıyor dizmelere ?:) 
Bu şekil kızartma işlemi çokta sağlıklı oluyor  hem de biz evimizin ahçıları için zamandan da ,iştende tasarruflu olması hoşuma gidiyor.Alt üst çeviri veripte hepsini birden servis tabağına aktarmak.İşte hayat böyle kolaylıklarını hep göstersin bizlere:) Balıklarımız  kızarırken  hemen bu arada bir de dolapta olan malzemelerle  bir renkli iştah açıcı salatada yapalım 


Malzemeler:

Domates
Salatalık
Sivri biber
Maydanoz
Kuru soğan
Sosu:
Sızma zeytinyağı
Limon
Sirke
Sarımsak
Tuz

Tarifi:

Bütün salata malzemelerimizi yıkayıp soyup doğrayalım .Derince bir salata kasesinde  sosu ile harmanlayalım.Salata tabağına alıp servise hazır edelim.Soframızı da kuralım bu arada.Bu akşam ki menümüz balık,salata,dünden kalma karides salatası ve köz patlıcan salatası .Bir de mısır ekmeği,doğru terasa.Afiyetler olsun...







5 yorum: Leave Your Comments

  1. Balık severım bır tabak alyım vısnap

    YanıtlaSil
  2. Balık severım bır tabak alyım vısnap

    YanıtlaSil
  3. Ramazan ahh haaa 2 tabak oldu,çok oldu bir tabakta anlaşalım mı?:)) :))

    YanıtlaSil
  4. Paylaştığınız bilgiler ilginç ve faydalı bilgiler . Kurumsal web tasarım.net olarak bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür eder ve paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil
  5. Balık deyince pür dikkat kesiliyorum. Salata da ayrı bir çekici görünüyor. Ben fazladan bir soğan daha doğrayabilirim. :)

    YanıtlaSil