Vişnap

Tavuk Haşlama..

8


Bugün  yemeğimiz hem hafif ,hem de tembel işi olsun deyip geçtim mutfağa Haydı bakalım 2 dakika da hazırlayalım  bir çırpıda:)Önce her zaman ki gibi malzemeleri yazalım.

Malzemeleri:

Kişi başı 2 tavuk baget
Yeterince patates
Havuç
Bir kuru soğan 
Bir yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kekik
Kara biber
Tuz 
Su

Tarifi:

Derince bir tencereye  yıkayıp soyduğumuz ve  iri kuş başı doğradığımız patateslerimizi ardından kabuklarını soyduğumuz havuçlarımızı da iri kuşbaşı formatında doğrayıp koyalım .Daha sonra yıkadığımız tavuk bagetlerimizi ve kabuklarını soyduğumuz kuru soğanlarımızı da iri yan yan piyazlık şekli ile doğrayalım.Üzerlerini geçecek kadar su ilave edelim.Tereyağını ve baharatlarını da katalım .Tuzunu da koyalım ve ocağa alıp orta ateşte  sebzeler yumuşayıp tavuk bagetler de kemiklerinden ayrılana kadar pişirelim.Biz de bu arada soframızı kuralım bir yandan.Hepsi bu kadar göz açıp kapayıncaya kadar pişti bile.Ağzınızın tadı hep bal damlası gibi olsun.
Afiyetler olsun...