Vişnap

Sıcak Patates Salatası...

8
Kaç gündür can sıkkın.Kapadım kendimi eve kendi kabuğumla haşır neşirim.İçim şişti sıkıldım.Biraz blogları gezeyim istedim.İyiki de gezmişim.Tesadüf  bu nefis sıcak patates salatasını gördüm.Sunumu beni cezbedince  üşenmedim kalkıp yaptım.Vallahi mutfak ya çok sevdiğimden  ya da neden bilemiyorum terapi gibi geliyor bana.Sıcak patates salatamız öyle nefis oldu ki.Hadi mutfağa geçelim.
Malzemeleri:
3 Orta boy patates
4/5 Sap taze soğan
2 Adet kapya biber
Bir tatlı kaşığı biber salçası
1 Çorba kaşığı fındık yağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam taze nane
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 Bir tutam tuz

Tarifi:
Patateslerimizi yıkayıp minik küpler halinde doğrayalım.Ve düdüklü de buharda 10 dakika haşlayalım.Kırmızı kapya biberlerimizi de minik küpler halinde doğrayıp bir tavada fındık yağı ile kavuralım.

Yıkayıp doğradığımız taze soğanlarımızı da kavrulan biberlerimizin yanına katalım ve berabere kavurmaya devam edelim.Tuzunu,kırmızı pul biberini ve salçasını da katalım yarım çay bardağı sıcak suyumuzu da ilave edelim hem salçamız ezilip sulanmış olur hem de biberlerimiz de yumuşak pişmiş olur.

Zaten hemen suyunu çekiyor.Bir kaşık tereyağımızı da koyalım tavamıza alalım eriyince  haşlanmış minik küp patateslerimizi ilave edip hepsini birden güzelce kavuralım.Diğer  tarafta taze nanelerimizi yıkayıp süzüp minicik kıyalım.

Ocağımızı kapatalım ve içine ince kıyılmış nanelerimizi katıp kaşıkla bir iki karıştırıp servis tabağına alalım.İster etlerin,köftelerin yanın da,istersek balık yemeklerinin yanında servis edebiliriz.Hatta bir ikindi çayında çayın yanında da tüketebiliriz.Afiyetler olsun.

8 yorum: Leave Your Comments

  1. soğuk sıcak her halini seviyorum patates salatasının,ellerine sağlık vişnap'ım..

    YanıtlaSil
  2. sıcak soğuk farketmez bayılırım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ben buna salata demiyorum patates sote diyorum nefis olmuş afiyet olsun bir tabakta ben alayım Vişnap

    YanıtlaSil
  4. :) Sevgili Hilal'imin son postundan öğrendiğim üzere bir hemşeri buldum. Ekledim. :) Salata harika görünüyor, mutlaka deneyeceğim, Sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
  5. Reyhan'ım canım çocukluğumdan beri ben de çok severim.Hala da bıkmadım nasıl sevgiyse:)Canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Handem yapalım bir patates etkinliği .Patatesin her bir çeşidi olsun sofrada ne dersin?Valla ben koşaraktan gelirim.

    YanıtlaSil
  7. Ramazan ne istersen de sonuçta bu şahane bir patatesin en güzel hali şu alımına şu zerafetine bir baksana :))

    YanıtlaSil
  8. Canım Bayanguşum hemşehrim dedin yüreğim hoop etti.Çok özledim oraları gelemiyorum da nasıl üzülüyorum .Artık bir ekim ortası nasip olur da gelirim inşallah.Canım sevgiler öpücükler.

    YanıtlaSil