Vişnap

Pirinçli Yayla Çorbası....

9

Merhabalar.
Pirinçli yayla çorbamın fotoğraflarını dün yeniden yapınca güncellemek istedim.Neden bilmem sadece tek bir fotoğraf ile yayına vermişim daha öncesi tarifi.
Malzemeleri :
Bir çay bardağı kırıklı pirinç
4 çorba kaşığı yoğurt
Bir litre sade veya et ,tavuk suyu da olabilir.
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Bir çorba kaşığı tereyağı
Tarifi:
Bir derin tencereye bir litre  et veya sade suyumuzu koyalım ayıklayıp yıkadığımız kırık pirincimizi de ilave edip kaynaması için orta ateşe koyalım tenceremizi.

Kaynayıp ta hafif pişmeye başlayınca ,bir başka kapta yoğurdumuzu ,unumuzu ve yumurtamızı bir çırpıcı ile iyice çırpalım ve  pirinçli suyumuzdan kepçe kepçe alıp unlu yoğurtlu karışımımızın sıcaklığını ılık hale getirelim.Ve usul usul çorbamıza ip inceliğinde akıtarak bir yandan da çorbamızı devamlı karıştırarak ilave edelim .

Bu tür meyaneli çorbalarda tuzu her zaman en son koyalım ki çorbamız kesilmesin.Çorbamızın suyunu her zaman ölçülü tutalım.Az ise ilave edebiliriz dikkat etmemiz suyun sıcak olmasıdır.Çorbamıza ilave ettiğimiz meyanemizi 10 dakika kadar kaynattık mı yeterlidir .

Diğer tarafta çorbamızın sosu için bir minik sahana tereyağımızı alıp cızırdayana kadar kızdıralım ve kırmızı pul biberimizi koyalım bir iki çevirip ocağımızı kapatalım üzerine kuru nanesini de ilave edip hemen nanelerin kavrulmasına izin vermeden  çorbamıza ilave edip karıştırıp altını kapatalım.

Haa bu arada tuzunu da ilave etmeyi unutmayalım.Servise hazırdır pirinçli yayla çorbamız,afiyetler olsun.
Kimileri pirinçli yayla çorbası yapacağı zaman bir gün öncesinden şayet sade pilavı varsa onu kullanıyor.Ben bir kere uydum o denilenlere ve hiç güzel olmadı o çorbaya ne yaptımsa tadında tuzunda lezzetinde bir yavanlık oldu.İlla ki pişmemiş pirinç kullanmak şart.Bu dediğim mantı pişirdiğin suda da geçerli. Aman sakın dökme mantının suyunu suyuna çorba yap diyorlar onuda denedim hiç güzel olmuyor.

Bir de kırık pirinç yoksa yıkarken elinizle ovuşturarak pirinçleri kırabilirsiniz helme döktüğünde pirinçli çorbaların kıvamı lezzeti daha güzel oluyor.
SEVGİLERİMLE..







9 yorum: Leave Your Comments

  1. Yap yap çok kolay ama bana da bir tabak ayır lütfen.Muckkkkk ♥♥:)

    YanıtlaSil
  2. illaki pirinçli olmalı bencede
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. off be vişnap oofffff olsada yesem

    YanıtlaSil
  4. Ashley sen gel ben sana yaparım canım bak az kaldı zaten okulunun bitmesine ha gayret canım.Ondan sonra gelsin yurdumuzun en güzel yemekleri ...

    YanıtlaSil
  5. Handecim ilk benim de aklıma hemen pirinç gelir bir de kırık pirinç oldumu tadından yenmez vallahi .

    YanıtlaSil
  6. Ramazan duydum ki hastaymışsın :( Vallahi uzatayım bir tabak şifa niyetine .Geçmişler olsun....

    YanıtlaSil