Vişnap

Özümde Saklı Bekleyişler...

4

Haydi bakalım oldu mu olmadı mı bilemedim ki.Dünden beri bir anneler furyasıdır gidiyor  hem seviniyorum anneler adına çok seviniyorum bütün anneler mutlu diye.Bir yandan da üzülüyorum içim acıyor senin adına kendi adıma .

Acaba yanı başımda olaydın  nasıl kutlardık neler yapardık seninle diye kafamda gel gitler gel gitler ,iki gündür bi dünya oldum vallahi yoruldu düşüncelerim.İçim coşuyor, ruhum halt etme  otur oturduğun yerde diyor.

 Ben de duygularıma baskı yapmak istemiyorum ki.Hadi gel gidelim seninle geçmişe geleceğe gidelim işte aklmıza esen her yere bugün gidelim ,yarın gidelim.Yok olmaz dersen ben geldiğimde gidelim. 

Terastayım gözlerim taaa  karşı sahilde  Kireçburnu bana ben Yeniköy'e bakışıp duruyoruz Arada gökyüzünde ki Ay'a bakıyorum o bana ben  ona bakışıp duruyoruz ne Ay bana ne ben Ay'a ulaşamıyoruz.Oysa biliyorum ki sol taraftaki o parlak yıldız sensin bir el uzağı mesafedesin gibi duruyor buradan bana.

Oysa ne de uzaktasın  .Bugün sokağımız da sağlı,sollu  park etmiş bir dolu arabalar ile normalde sessiz sakin iken bana inat o da pek bir neşeli bugün  sokağımız bayram çocukları gibi şen şakrak.O bile neşemi veremiyor  fena küsmüşüm.

Kalkıp bir kahve yapmalı senin tadında olsun diye şekerini de bol tutasım geldi .Hatta bak aklıma ne geldi hatırlarmısın benim senden kalan en net hatıram santimi santimine her anın gözümün önünde  öyle bir beynime nakşetmişim ki o gün seni sanki içime doğmuştu bir iki ay sonra elimden uçuvereceğin:( 

Bir keresin de seninle el ele  kol kolaydık buradan çıkıpYeniköy,oradan Sarıyer yetmediydi kesmediydi o gün gezmeler bizi de hadi bir de oldu olacak Rumelikavağı hop oradan da Anadolu kavağı yapalım deyip ne çok gezmiştik ne çok eğlenmiştik gün boyu seninle .

O güzel anlam dolu günde.Son gördüğün son gördüğüm beraber olduğumuz yer olduğundan mı nedendir her ismi geçtiğin de her gittiğimde geçtiğimde ,uğradığım da canımı acıtıyor oralar.

Bir de canımı acıtan hatta önünden geçerken kafamı öte yana çevirip birde gözlerimi kapattığım yetmeyip te sım sıkı yumduğum Haydarpaşa ve Duvardibi buraları da sevmiyorum .Düşünüyorum da sen ne mükemmel biriydin ,ne ileri görüşlü ne aydın biriydin.

Ve ne mutlu ki benim annemdin ben senindim.Binlerce şükürler olsun ki senin ardından hiç keşkelerim olmadı .İyi bir evlattım senin eserin olarak çok güzel yetiştirdin beni .Diliyorum Rabbimden bunun için bile seni cennetinin en güzel köşesi ile ödüllendirsin.

Nurlar içinde bekle beni kıyamadığım kıymetlim .Hatıralarından biri olan çiceğin hala her sonbahar hüzün çiçeklerini açtıkca bir hüzün dalgası kaplar beni.Benimle beraberdir çiceğin ilk günkü gibi.

                                                                                                                     Fotoğraf : Nuri Can...
                                                                                                                                                                         






                                                 

4 yorum: Leave Your Comments

  1. CANIMMMM diyorum büyük harflerle seni ne çok sevdiğimi bir kez daha belirtmek için.Anacağına Allatan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun..iyiki seni doğurmuş o güzel kadına saygılar diyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bilirim sevdiğini ben de seni severim seni kendime yakın bulurum Elet'im .Kalplerimiz karşılıklıdır.Amin canım Allah'ın rahmeti bütün kaybettiklerimize,sevdiklerimize olsun inşallah. sevgiler biliğim...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Vişnap
    Bu gece dualarım annenize gidecek.Bu gece Yüce yaratıcıdan,onu rahat ve huzurlu kılmasını dileyeceğim.
    Nur için de yatsın.
    Ölüm güzel şey,budur perde ardından haber...
    Hiç güzel olmasaydı ölürmüydü peygamber?...
    Azraile hoşgeldin,diyebilmekte hüner...
    Necip Fazıl KISAKÜREK

    YanıtlaSil
  4. Sevgili ERKOÇ Allah RAZI OLSUN .Nasıl ferahlattınız beni .Allah razı olsun .Dualarınız bütün ölmüşlerimize gitsin hepsi firdevs cennetlerinde olsunlar bizleri beklesinler inşallah .Güzel anlam dolu şiir'in sahibi Necip Fazıl KISAKÜREK'e de bol rahmetler olsun..

    YanıtlaSil