Vişnap

Kıymalı Bezelye...

5
Dün mutfaktayım akşama ne pişirsem soru yumağı sarıverdi birden beni.Hani bazen çoğumuza olur bu duygu ne pişireceğimize ,ne yapacağımıza karar veremeyiz.Kısaca yapacağımız yemeğin ismini koyamayız.

Öyle bakınıp,düşünüp dururken,en güzeli bir çay demleyim dedim.Tabii yanında da meşhur krakerlerimden  minik bir tabağa koydum .Kraker de olsa fazla yemek yok vücud forma girmeli azimliyim:) 

Birden buzlukta ki son poşet bezelyem aklıma geldi .Yenisi çıktığından hemen acil olarak tüketmeliyim .Ohh yapacağım yemeğin ismi belli oldu ya gerisi kolay.Hadi geçelim pişirme aşamasına.Bunda da ne var demeyin mutfak bilgisi olmayanlarımız vardır.

Mesela ben yeni evliydim şehriyeli pilav pişirmesini bilmiyordum.Ne zorluk çekmiştim .Kimseye de soramıyordum.Gurur ah o gurur  var ya engel olmuştu bana.O zamanlar böyle internet filan ne gezer.Bir gün şehriyeli pilav  pişirme maceramı sizlere anlatırım.Hep beraber güleriz:)Bu kadar sohbet yeter akşama yemeğin yetişmesi lazım:)
Malzemeleri:
Yarım kilo iç bezelye
Bir adet kuru soğan
Bir adet sivri biber
Yüz gram kıyma
Bir adet  minik havuç
Bir adet minik patates
İki yemek kaşığı Çotanak fındık yağı
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir çay kaşığı kırmızı pul biber.
Bir tutam tuz
Tarifi:
Orta boy bir tencereye minik doğradığımız kuru soğanlarımızı ve sivri biberlerimizi alalım fındık yağını da ilave edip kavuralım.Kırmızı pul biberimizi ve tuzumuzu da ilave edelim .Hafif pembeleşince kıymamızı da ilave edelim .Kıyma saldığı suyu çekince salçamızı ve bezelyelerimizi,havuçumuzu,patatesimizi de ilave edelim.

Hafifce kavuralım .Üzerini geçecek kadar sıcak suyunu da verip kapağını kapatalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.Arada suyunu kontrol edelim ne çok sulu ne de az sulu olsun bezelyemiz.Pişince kapatalım altını.Neyse bu akşamın da yemek işini hallettik böylece.

Yarına artık Allah Kerim.Sevgi ile kalın...