Vişnap

Hayat Ne Menemsin :(

2




Hava güzel güneş pırıl pırıl.Ağaçlar yapraklanmış etraf zümrüt yeşili,Özlemişiz bu güzellikleri.Arkadaşla hadi gidelim hem biraz alışveriş yaparız ,hem de dönüşte Dalyan'da birer kahve içer Deniz'i seyrederiz dedik.

Uzun zamandır evler de tıkılı kalmıştık.Hava şartlarından dolayı.Bize  bir  iyi geldi açık havada yürümek.Miss gibi envai çeşit çiçek kokularını içlerimize çekip ciğerlerimizi de nasiplendirdik miss gibi Hanım ellerin,Güllerin,Sümbüllerin,Petunyaların kokuları ile .

Adeta koku sarhoşu olduk.Niyetimiz hem alışveriş yapmak ,hem de dediğim gibi Dalyan'da oturup birer kahve eşliğin de sohbet edip Deniz'i seyretmekti.

Gel gel canım ben  bu parkı çok seviyorum içinden geçelim.Hatta banklarında biraz da oturup etrafın güzelliğini seyredelim deyince arkadaşımda tamam ben de sana aynı şeyi söyleyecektim deyince,yolumuzun  üzerinde ki parka girdik.

Ortak noktada buluşmanın hazzı ile. Ohh içim canım ruhum açıldı inanın ki.Hele o tarihi çınar ağaçlarını seyrederken kim bilir kimler  ekti bu ağaçları ve  kimler altında oturup gölgesinden  faydalandı diye aklımdan geçirdim. Ve her  kimlerse hepsi nurlar  içinde yatsınlar son mekanlarında..Taa  kii aşağıda ki  minik kuzucuğu görene kadar:( Var olan neşem yerini hüzne bıraktı.Derin derin düşündüm.Neden niçin diye?

Çok üzüldüm ,çok düşündüm. Bu eşitsizlik hiç olmazsa çoçukların arasında olmasın.Bütün çoçuklarımz eşit şartlara sahip olsalar.Onların ebeveynleri bunu  başaramıyorsa,Devletimiz bu açığı kapasa da bütün kuzularımız eşit şartlarda yaşasalar ya..




Minicik bacaklar dışarıda,okşanası kafası ise  çöp bidonun içinde ta yarı beline kadar sokulu.Belli minicik olduğu yetmiyor ki kollarının boyu çöp bidonunun içini yıkamaya .

Üzüldüm sabah bu manzarayı görünce :(İçim burkuldu.Kaderin karşısında ki eşitsizliği şimdiden tadıyor minik bedeni.Oysa o da arkadaşları gibi koşmalı oynamalı anne babasının nimetlerinden faydalanmalı da gel gelelim durumu ortada .

Belki de  kazandığı parayla o ailesinin ekmeğini akşamları koltuğunun altına sıkıştırıp götürüyor.Bu  olay beni üzdü, keyfim kaçtı.Ne doğan güneş ne zümrüt yeşili doğa gözümde şu an .Varsa yoksa bu ve buna benzer  çoçuklarımızın bu şartlarda yaşamamalarını görmek en büyük arzum ,dileğim bu.

Dualarım minik kadersizlerimle .Onlarda gülsün oynasınlar .Minicik elleri çöp bidonlarını temizlemeyip ekmek parası için küçüçükten savaş vermesin. Top tutsun,çiçek tutsun o eller..

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Icim yaralaniyor bu adaletsizlige ve eve hayat sen ne menem bir seysin, diye soruyorum ben de, krakerim.

    YanıtlaSil
  2. Aslımsınım canım benim de içlerim acıyor.Yazık günah bu miniklere.Daha baştan kim çiziyor zalim kaderi onu bir bilebilsek..

    YanıtlaSil