Vişnap

Çilek Reçeli..

19

Malzemeleri:

Bir kilo kokulu çilek 
Bir kilo toz şeker
Bir limonun suyu

Tarifi:

Çilek  çok nazik bir meyve olduğundan yıkarken çok dikkatli yıkayalım ve saplarını da çıkartıp süzgü de bekletelim çileklerimizi. Benim çileklerim fazla büyük olmadığından bütün bıraktım.Tam ağıza atmalık lokum  gibi lokma lokma oldular reçelleşince.

Büyükçe bir tencereye çileklerimizi koyup üzerine de toz şekerle kaplayalım ve bir gece bu şekilde bekletelim ki hiç su koymadan pişirebilelim çileklerimizi.Kendi saldıkları su yeterli oluyor.

Ertesi gün kalktığımızda kahvaltımızı da yapalım ve ocağa koyalım  çilekli şekerli tenceremizi .Orta ateşte arada nazikçe karıştırarak pişmeye başlasınlar.Kaynamaya başlayınca ocağımızın altını kısalım .

Ve üzerinde biriken  köpüklerini bir kevgirle  alıp atalım.Tahmini 15/20 dakika sonra reçelimiz koyulaşıp kıvam almaya başlayacak bu esna da limon suyunu da ilave edelim.5 dakika daha kaynatalım .Bir minik tabağa kaşığın  ucuyla akıtalım.Eğer ağır akıyorsa ve de  tabakta ki reçelimiz  hafif soğuyunca parmağımızla ortasından açalım eğer reçelde ki aralık yavaşca birleşiyorsa reçelimizin kıvamı olmuş demektir.

Reçellerimizi her zaman ya  çok sıcakken ya da iyice soğuduktan sonra kavanozlara boşaltalım .Bunu da Rahmetli annem söylemişti .Daha uzun süre dayanırmış reçelimiz.Hepsi bu kadar işte  aslında kolay da en zorlanacağımız kısmı kıvamını ayarlarken .

O da bir kaç yapmadan sonra bitiyor gidiyor  ustalaşıyoruz Benden söylemesi.Şimdi sırada ham incir reçelim var yapılmayı bekliyor  .Sanırım yarın yaparım .Yazarım tarifini .En çok sevdiğim reçellerdendir.Kokusuna dahi bayılıyorum.Taaa nerelerden sipariş verip getirtiyorum ham yeşil incirlerimi vallahi.Sevene  hiç bir şey zor gelmiyor:) Sevgi ile muhabbet  ile kalın ve afiyetler olsun...


19 yorum: Leave Your Comments

  1. İşte buna hayır diyemem çok severim bol kaymakla enfes olur ellerine sağlık ablacım

    YanıtlaSil
  2. annem bi taşım kaynayınca çileklerini içinden alır. suyu kaynatmaya devam eder kıvamını bulunca çilekleri tekrar içine atıp limon suyunu ekler. çilekler daha tane tane oluyo. ama maşallah senin çilekler zaten büyük kalmış dağılmamış.

    YanıtlaSil
  3. Uff bunu da yapayim ben. Eskiden evde hep yapilirdi, miss gibi kokardi ev. Bu arada hangi asamada kahvalti edecegimizi de yazmissin ya, tam benlik tarif bu iste keakerim:)

    YanıtlaSil
  4. çilekli gofret önerdiğinde bir yöntem ama çilekğin reçel olma yolculuğu bir ayva kadar uzun sürmez ama annenin yönteminide denemek lazım

    YanıtlaSil
  5. GÖRÜNTÜ İŞTAH AÇICI KOKUSU DA HARİKADIR:) EHH AFİYET ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
  6. Bir reçel ustası olan anneme rağmen bu konuda oldukça yeteneksiz olduğumu düşünüyorum :) Sanırım bir kere de buradaki tarifle deneyeceğim, umarım bu sefer başarılı olup annesinin kızı ünvanına kavuşabilirim :) Ellerinize sağlık, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş canımmm eline sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. kokusunu aldımm sankiii:)
    aslaaa hayır diyemewmm kiii:)
    ellerine sağlıkk canımmm benimm...
    öpüyorum..
    cici haftalar...
    :)

    YanıtlaSil
  9. Sevil'im sana kurban olsun bütün çilek reçelleri canımın içi öperim seni bir sürü tatlım..

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Banucuğum canım bir olmaz iki olmaz inan ki üçüncü de elinden kaçamaz hiç bir reçel.Gör bak annen bile şaşırır Ah bende hamur işlerinde başarısızım azmetsem acaba hamurlar oklavaya yapışmadan açabilirmiyim bezeleri?:))

    YanıtlaSil
  12. cilekligofretmuzlupuding canım sen deyince hatırladım benim annemde aynen öyle yapardı komposto yaparkende aynı taktiği uygulardı.Evet bütün kaldılar şükür canım çok teşekkür ettimde .Seninde bloğuna yazılar girmeni istiyorum okumak istiyoruz bizlerde.İhmal etmesen artık Sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  13. Aslısınım tatilinden dönünce hemen doğru mutfağa reçeller yap takipteyim sorup soruşturacam yapıp yapmadığını .yeter artık dinlendiğin kuzum benim.KRAKERİN ÖPER SENİ.Yaptığım bütün reçeller sana feda olsun canımmmm

    YanıtlaSil
  14. Sanemim canım çok teşekkür ederim canım Seni yanımda görünce çok seviniyorum birtanem öpüyorum seni.

    YanıtlaSil
  15. Mis kokulu kekiğim benim hoş gelmişsin sefalar getirmişsin canım benim.Ben de çok severim çilek reçelini ve birde şeftali reçelini .canım benim .hep sevdiklerinle karşılaştırsın seni yüce rabbim bende öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  16. SusamÇörekOtum canım dediğin gibi her bir şeyi çok güzel oldu kaymakla tereyağla sıcacık kızarmış ekmekle nasılda keyifli yenirde ah şu kilo sorunlarım olmasa .canım sevgiler çok mutlu oldum seni gördüğüme muhabbet ile kal

    YanıtlaSil
  17. Ramazan oyşş vallahi de oyhşş yanında da kaymak ohh ohh karşında da muhteşem boğaziçi manzarası :))Daha ne olsun değil mi?

    YanıtlaSil