Vişnap

Asortik Patates Kızartması...

10
Bir öğle vakti yine karınlar acıktı.Mutfakta turlamalar başladı.Haydi en basitinden ne yapalım dedik,patates kızartmasın da karar kıldık.Çayın da suyunu koyduk mu ağır aheste kaynaya dursun ocakta.

Biz elimize alalım bıçak ve patateslerimizi.Haa  bu arada tavamızı da ocağa alalım aşağıda ki dolaptan  çıkarıp:)Bari kolay olsa da pişirilişi,kızartılması ile aaa bu mu?ne kadar  kolay bir tarif denmesin deyip doğraması ile olsun biraz şıklaştıralım istedik patatesimizi.

Aldık elimize tırtıklı bıçağımızı soyup yıkadığımız patateslerimizi tırtık tırtık kesmeye:)Bayılıyoruz patatesin bu şekline.Bir de kıtır oluyor ki çıtır çıtır.Yanında taze sarımsak ve sele zeytini ile yemelik tam.

Masayı terasa kurmaya karar verdik.Karşı sahillere doğru denizden gelip geçen trafikte bugün pek bir yoğun.Çatanalar,tankerler irili ufaklı sandallar.Ya şu tam Kireç burnu sahiline yakın geçen yelkeni bembeyaz olan pupa yelkenliye ne demeli.İçlerimiz gitti bir an deniz için.

Hava da misss gibi Güneş sıcacık.Karşı evin bahçesinde kuşlar cıvıldaşıyorlar cıvıl cıvıl.Tam tabiat ananın koynundayız.Haydi bize kolaylar gele gidelim mutfağımıza:)
Malzemeleri:
 Afyon kızartmalık patates
Fındık yağı
Tuz
Mayonez
Ketçap
Tohumlu hardal
Kapari
Tarifi:
Patateslerimizi soyalım,yıkayalım.Tırtıklı bıçağımızla tırtık tırtık keselim alet işler el öğünür dedikleri bu olsa gerek.Derin tavamız da fındık yağımızı kızdırıp patateslerimizi içine atalım kızartalım .

Narlar gibi olsunlar.Kevgirle yağlarını süzdürerek alalım kızaran patateslerimizi servis tabağına koyup üzerine arzuya kalmış mayonez,ketçap, tohumlu hardal dökelim.Aralarına da kaparilerimizden ilave edelim servise hazırdır.

Acaba yedikten sonra yeşil çay mı yoksa beşi bir arada form çayı mı içsem napsam:)Çok yedim çok,dayanamadım yine.Taze sarımsakla ve sele zeytinle de bir gidiyor,bir yakışıyor ki.Afiyetler olsun sevgi ile kalın.




10 yorum: Leave Your Comments

  1. valla ben olsam bende çok çok yerdim,patates kızartma gibisi var mı..

    YanıtlaSil
  2. canım merhaba nasılsın, uğrayamadım bayadır bloguna içten yorumun için çok teşekkür ederim, sana da hayırlı kandiller diliyorum... bu asortikler çok güzel görünüyor olsada yesem demeden duramıycam çok öpüyorum görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Patates kızartması sevilmezmi :) ellerinize sağlık ve bende yanında mayonez ve zeytini çok severim :)

    YanıtlaSil
  4. Patates kızartmasına hiç dayanamam, hele böyle şık sunum olursa.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Gel gel Aslısınım gel bak sana ne verecem bir tabak dolusu asortik patates kızartması çay da var:)

    YanıtlaSil
  6. Mehtap canım bir patates kızartma günü yapsak mı toplaşıpta.Ne kadar seveni varsa,biraraya gelelim .Karnım da bir aç şu an oyy gidim buradan hemen .Canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Suzanım sen geliyorum de ben hemen senin için oldururum hem de bir sürü yaparım.Canım bir koşu ziyaretine gelim ben de bayağıdır tembellik yaptım değil aslında biraz yoğunluğumdan da oldu az sonra sendeyim canım.

    YanıtlaSil
  8. Ihlamurcum yanında taze sarımsak bir de sele zeytini oldu mu beni daha da kimse tutmasın gel beraber yiyelim tatlım...

    YanıtlaSil
  9. Ne güzelll yapmışın canımmm.Valla benim de şimdi canım istedi:)eline sağlık.

    YanıtlaSil