Vişnap

Yumurta Salatası...

8
Bir gün toplaştık oturuyoruz mevsim de yaz.Arkadaşlarla beraber bahçe muhabbetleri güzel olur bizim buralarda .Fakat gel gelelim ben bu yaz ve geçtiğimiz yaz hiç katılamadım aralarına çok yoğun çalıştığımdan dolayı..

Geçtiğimiz yaz bir gün öğleden sonra işten kaytarmaya karar vermiştim.Planımı ustalıkla yürüttüm.Dedim arkadaşlara ben de geliyorum bahçe kahvaltısına bir tabak fazla koyun sofraya diye haberi de saldım mı artık gitmemezlik olmaz :) 

Herkesler bir şeyler yapıp getiriyorlar böyle ziyafetlerde  ya da dışardan hazır sipariş veriyoruz .Ne güzel oluyor  Maksat sohbet edip yazın sıcağında üfür püfür  bahçelerin tadını çıkartmak.Hele de yapılan mangalların tadını hiç bir usta ahçı elinden çıkmış ızgaralara, 5 yıldızlı restaurantlara bile değişmeyiz:) 

İşte  öyle bir kahvaltı sofrasına ben de pratik olsun diye bu yumurta salatasını yapıp götürmüştüm .Öyle çok beğenilip yenmişti ki bir tek dilim yumurta bile kalmadıydı tabakta .Hatta sosunu bile sıcacık ekmeklerle nasılda bana bana sıyırıp bitirmiştik:) İşte bu kadar kolay bir o kadar da lezzetli salatanın tarifini yazayım istedim.

Evet biliyorum çok kolay ama olsun zor olan tariflerin arasında bir yudum nefes almak hepimize iyi gelir diyorum . Başlayalım mı ? Başlayalım haydi.Adettendir kolay da olsa tarifimiz yine de kolaylar gele diyorum :))



Malzemeler:

Kişi başı bir yumurta
Sızma zeytinyağı
Limon
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Yumurtaları katı kıvamda haşlayalım..kabuklarını da soyalım ve usulca uzunlamasına dörde bölelim servis tabağına alalım yumurtalarımızı.Limon suyunu, zeytin yağını,baharatları bir kasede iyice çırpıp yumurtalarımızın üzerine  dökelim ekşisi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli oluyor.Bu kadar işte hepsi bu çok basit Yumurta sevenler bayılır bu salataya .
Afiyet olsun....



8 yorum: Leave Your Comments

  1. ohh mis ben haftasonları buna yeşillikte ekliyorum süper oluyor

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım bende. Akşam kahvaltı yapacaksam eğer bunun züerine mimik minik doğradığım soğanlarıda eklerim birazda sosuna balzamic aynen ekmekle dibine sıyırırsın. Bk şimdi canım çekti acep biizmki bugün kahvaltı yaparmı :)) süper olur

    YanıtlaSil
  3. Sarı mutfak canım merhba yeşillik evet denemeli derim ..Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. Senem canım burda böyle sarı beyaz görünce benimde bir canım istedi vee hatta taze soğanda çok yakışır bu salataya değil mi?Balzamikte deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Ramazan sevmeyeni azdır diye düşünürüm :)

    YanıtlaSil
  6. ellerıne sağlık canım cok severım

    YanıtlaSil
  7. Sevgili zeymuran teşekkür ediyorum.Sevgilerimi yolluyorum.....

    YanıtlaSil