Vişnap

Zeytinyağlı Bakla...

4

Malzemeleri:
Yarım kilo taze yeşil bakla
3/4 sap taze yeşil soğan
Bir orta boy kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Bir çay kaşığı tuz
Bir tutam un
Yarım demet dereotu
Sarımsaklı yoğurt

Tarifi:
Baklaları ayıklamazdan önce bir tasa  bir çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu koyup bol su koyup çırpalım.Ayıklayıp,doğradığımız baklalarımızı bu limonlu,unlu suya koyalım ki pişirene kadar ki zaman diliminde kararmasınlar. 

Yeşil renklerini muhafaza etsinler.Kuru soğanımızı piyazlık doğrayalım.Taze soğanlarımızı da ayıklayıp yıkayıp verevine birer parmak eninde doğrayalım.

Kuşanemize baklalarımızı ,soğanlarımızı,yıkadığımız ve incecik doğradığımız dereotlarımızın yarısını tuzunu,toz şekerini zeytin yağını koyalım .Üzerine de bir tutam elimizle un serpelim.Ve üzerini bir parmak geçecek kadar su koyalım.tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte baklalarımız yumuşayana kadar pişirelim.

Soğuyunca borcama alalım ve bol dereotunu serpelim.Arzu ederseniz ki esası yoğurtlu sarımsakla servis edilir.Lakin bazılarımız sevmediğinden sade yemeği tercih ederler.Hatta bazılarımız bu mükemmel lezzetteki baklayı dahi sevmiyorlar :( Şaşıyorum onlara...

Sevipte yiyenlere afiyet olsun.Sevmeyenler de biran önce sevmeye başlasınlar diyorum:)) 
Afiyetle ve sevgi ile kalın