Vişnap

Karnabahar salatası.Yoğurt eşliğinde....

2

Malzemeleri:

Bir orta boy karnabahar
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Kırmızı pul biber
Fındık yağı(Çotanak)


Tarifi:

Karnabaharlarımızı çiçek çiçek ayıralım,yıkayalım .Buharda haşlayalım, fazla yumuşatmayalım hafif diri kalsın.Salatasında hafif dirilik güzel oluyor..Diğer tarafta 4-5 diş sarımsağımızın kabuklarını soyup minik rende ile rendeleyelim.Yoğurtla karıştırıp soğuyan karnabaharlarımızın üzerine dökelim sarımsaklı yoğurdumuzu.Minik sahanda fındık yağımızı kızdıralım cızırdarken içine bir tatlı kaşığı kırmızı pul biberimizi yakıp,karnabaharlarımızın üzerine döktüğümüz sarımsaklı yoğurdumuzun üzerine dökelim kırmızı pul biberli yağımızı.
Afiyetle yemek üzere sevgilerimle...



2 yorum: Leave Your Comments

  1. Bunu da deneyeceğim. Ben karnabaharı haşlayıp zeytinyağlı limonlu salata olarak hazırlarım genelde, tıpkı haşlanmış ıspanakta olduğu gibi... ama bunu da deneyeceğim. Ispanağı bu şekilde tüketiyorum. Teşekkürler, emeğinize sağlık vişnap.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Mşrf ben de bir dahakine senin usul olanını deneyeceğim .Her türü mutlaka çok güzeldir.Yeter ki karnabaharı sevelim değil mi?..Teşekkür ediyorum .Sevgilerimle canım....

    YanıtlaSil