Vişnap

Tavuk Tandır...

4
Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Malzemeleri:
Bir bütün tavuk irice
Tuz
Kekik
Kırmızı pul biber
Tarifi:
Tavuğumuzu güzelce temizleyelim .Tüylerini de tütsüleyelim diyeceğim de eskisi gibi tavuklarda tüy müy bırakmadılar ki .Tertemizler,iyi güzelde nerede o eski tavukların tadı tuzu:( Şimdikiler pek bir saman gibiler.Ben de hiç olmazsa biraz lezzetli tavuk yemek istediğimizde hemen tandır üsülü dediğim  şekilde pişirmeyi tercih ediyorum .

Aslında tandırla uzaktan yakından alakası yok .Lezzetse on numara diyebilirim.
Bir büyük çelik tencereye yıkayıp süzdüğümüz tavuğumuzu içine koyalım hiç su ve yağ ilave etmeden tuz ve baharatlarını ilave edelim.Önce hızlı ateşte bir mühürleyelim ardından da ocağımızı mümkünse en kısığa getirelim ve kapağını da sıkıca kapatalım .

Mümkünse pek açmayalım kapağı ki ısı ve buharı dışarı kaçmasın çabuk pişsin .Ta ki kendi saldığı suyu salıp tekrardan çekip ki bu aşamada isterseniz ocağın altını hafif açıp tavuğun tencereye değen alt kısımlarını kızartabilirsiniz de.


İsterseniz tencereden alıp tabaklara servis edebilirsiniz,isterseniz de bir büyük servis tabağına aktarıp masaya getirip servise başlarsınız .Tandır Tavuğumuzun pişme süresi yaklaşık iki saati buluyor böyle etleri kemiklerinden kendiliğinden ayrılır kıvamda oluyor nefis nefis bir şey.
Afiyetler  olsun.


4 yorum: Leave Your Comments

  1. tam diyet yemeği akşam için ideal ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Arenandfamilyy gerçekten de tam hafif akşam yemekleri için ideal bir lezzet olur. Bu hiç aklıma gelmedi Bir o kadar da nefis :)Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokk güzel canımm ben tavuka bayılıyorumm:)beyaz et besleyici ama dediğin gibi kalmadı eski tavuklar.Yanında da pilav oldumuydu değme keyfime:)

      Sil
  3. Ben de çok severim tavuğu Sanem.Her çeşidine bayılırım günlerce yesem bıkmayacağım tek yemek diyebilirim .Mutluluklar seninle olsun canım.

    YanıtlaSil