Haydi Portakal bolluğu içindeyken kaçırmayalım portakalların kabuklarını. Onları şekere bulayalım tatlandırıp yazın kahvaltı sofralarımızın baştacı yapalım mı? Haa ben sevmem derseniz de keklere,kurabiyelere kullanırsınız.
Mis kokulu nefis portakallı mamalarınız olur:)Gerçi ben geçenlerde portakal kabuğu reçeli tarifi vermiştim o biraz zahmetli zahmeti de kabuklarını ipe dizmesi.Geri kalanı bunun aynısı.
Geçelim malzemeler ve yapılış aşamalarına .Yazımı yazıp semt pazarına gideyim istiyorum .Belki içimdeki sıkıntıyı atabilirm.Ya da gitmem ev de çöreklenir otururum.Bir kararsızlık durumları içindeyim ben bile kendimi tanıyamıyorum bugünlerde.
Malzemeleri:
2 kg portakalın kabuğu
2 portakalın suyu
5-6 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Portakalları yıkayıp minik küpler şeklinde doğrayalım .Bir tencereye bol su koyup kaynayınca içine doğradığımız portakal kabuklarını atalım bu işlemi 2-3 defa süzüp tekrar edelim ki portakal kabuklarının acılığı gitsin .
İyice süzdürelim.Tencereye küp formunda doğranmış portakal kabuklarını alalım .Üzerine toz şekerini ve 2 portakalın sıktığımız suyunu ilave edelim. Biraz daha gerekirse su ilave edebiliriz. Sizin göz kararınıza kalmış.
Kabuklar pişip suyu da bal kıvamına gelmesine yakın limon suyunu da ilave edelim.Bir iki taşım kaynatıp kapatalım ocağımızı.Ya sıcakken ya da iyice soğuduğunda boşaltalım kavanozlara portakal kabuğu reçelimizi.
Afiyet olsun...
canım nefıs gorunuyor recel rengıde harıka ellerıne sağlık
YanıtlaSilCanım güzel gören o güzel yüreklerinize çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilCanımm annem bayıldı.Ellerine sağlık Vişnap'ın dedi.Bende yapıcam dedi:) biz de yapacakmışız:)Ellerine sağlık birtanemm:)
SilBazı postlarında ancak böyle yorum yazabiliyorum canım.Benden kaynaklanıyordur.çok öptümm.Günün güzel geçsin.
SilBen anlamam bilmem ki .Sanemciğim önemli olan bir şekilde ziyerete gelmelerinin beni mutlu ettiğidir.Seninde seni sevenlerin çok olsun .
YanıtlaSil