Vişnap

Patlıcan Paçası...

2
Merhabalar.
Uzun zamandır "patlıcan paçası"tarifim ilk başta olan fotoğrafı yok olmuştu.Ne zamandır güncellemek için aklımda olup bir türlü fırsat bulamadım.Nihayet bugün güncelledim.Diğer bazı tariflerimin de bazı fotoğrafları bilmem kendi kendine neden yok oluyor?Bir ara onları da güncellerim inşaAllah.
Malzemeleri:
3 Tane patlıcan
3 Tane domates
5-6 diş sarımsak
3/4 Çay bardağı sızma zeytinyağ
Yarım çay bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu
Tuz
Tarifi:
Patlıcanların saplarını bırakarak tamamen soyalım.Diğer bir yanda un ve limon suyunu bir kapta karıştırıp su ilave edelim çırpalım homojenleşsin karışımımız.Soyduğumuz patlıcanlarımızı bu unlu limonlu suda yarım veya bir saat bekletelim.

Süre sonunda sularını elimizle nazikçe sıkalım ve kuşhanemize sıralayalım patlıcanlarımızı.Üzerlerine kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi minik küpler şeklinde doğrayıp ilave edelim.

Zeytinyağını tuzunu, minik minik doğradığımız sarımsaklarımızı da ilave edelim.Hiç su koymadan (kendi saldığı su yeterli oluyor)Çok kısık ateşte yarım saat veya kırk beş dakika pişirelim.İnmesine yakın on ,on beş dakika önce sirkesini de koyalım içine çeksin lezzetini .

Soğuduktan sonra maydanoz eşliğinde servis edelim.O an  maydanozum yoktu siparişimi akşam getirdiklerin de yıkayıp doğrayıp ilave ettim maydanozları çok yakışıyor.
Afiyetler olsun.





2 yorum: Leave Your Comments

  1. Tarifi koydugundan beri aklım bu tarifte patlıcan mevsimi gelince şöylee bol sarımsaklı yapacağım tarifini :)
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Gülsev canım arkadaşım bu tarifi mutlaka yapmanı tavsiye ederim.Helede önümüzde ki sıcak yaz günlerin de harika bir alternatif:)

    YanıtlaSil