Vişnap

Taze Fasulye Döndermesi..( Kızartması )

3
Malzemeleri:
Yarım kilo taze fasulye
Bir miktar mısır unu
Tereyağı
Tuz
Yumurta
Su

Tarifi:
Taze fasulyelerimizin uçlarını ayıklayıp yıkayalım.İster bütün,ister ortadan ikiye keselim.Bol tuzlu su da hafif diri kalacak kıvamda haşlayalım.Güzelce süzelim.Bir tepsi de mısır unu ile tuzu karıştırıp haşlanmış taze fasulyelerimizi bu mısır unlu karışımla  bulayalım her taraflarını.

Dönderme tavasına bir miktar tavayı yağlayacak kadar tereyağ koyalım.Kızınca tereyağımız mısır unlu taze fasulyelerimizi sıralayalım kapağını da kapatıp pişirmeye başlayalım.Altı pişince kapak vasıtasıyla öbür tarafını alt üst edelim bir miktar daha tereyağı koyalım.

İsterseniz çiçek yağıda olur da tereyağı gibi lezzetli olmaz.Size kalmış tercihinizi yaparsınız artık.Ve bu aşamada eğer istenirse yumurta kıralım.Yumurta sayısı o da size kalmış biz iki tane kırdık.Yumurtaları da pişince servis tabağına kapak vasıtasıyla alıp sıcak servis edelim.

 Aşağıda tavamın  fotoğrafını da sizlerle paylaştım bilmeyenler,görmeyenler için.Fikir vermesi açısından.Dönderme  tavası dedikleri mutfağımın olmazsa olmazlarından.Bir adı da balık tavası .
Afiyet bal olsun yapacak olanlara.Sevgilerimle.



3 yorum: Leave Your Comments

  1. AY DEĞİŞİK BİR TARİF DAHA. NELER ÖĞRENECEZ VALLAHİ. ELLERİNE SAĞLIK TATLIM

    YanıtlaSil
  2. Senemciğim yöresel bir tarif bu Karadeniz yöresine ait.Patlıcan ile olanıda va. Bir gün de onu yazarım, o da nefis oluyor sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
  3. Τhis іs very interеѕtіng, Үou're an excessively skilled blogger. I've joіneԁ your rss feed and looκ forωaгd tο ѕeeking more
    of уоur wonderful рoѕt. Alѕo, I hаve sharеd your ωeb site in mу sociаl
    netωοrkѕ

    My homepage ... pony oyunları

    YanıtlaSil