Malzemeleri:
Yarım kilo taze fasulye
Bir miktar mısır unu
Tereyağı
Tuz
Yumurta
Su
Tarifi:
Taze fasulyelerimizin uçlarını ayıklayıp yıkayalım.İster bütün,ister ortadan ikiye keselim.Bol tuzlu su da hafif diri kalacak kıvamda haşlayalım.Güzelce süzelim.Bir tepsi de mısır unu ile tuzu karıştırıp haşlanmış taze fasulyelerimizi bu mısır unlu karışımla bulayalım her taraflarını.
Dönderme tavasına bir miktar tavayı yağlayacak kadar tereyağ koyalım.Kızınca tereyağımız mısır unlu taze fasulyelerimizi sıralayalım kapağını da kapatıp pişirmeye başlayalım.Altı pişince kapak vasıtasıyla öbür tarafını alt üst edelim bir miktar daha tereyağı koyalım.
İsterseniz çiçek yağıda olur da tereyağı gibi lezzetli olmaz.Size kalmış tercihinizi yaparsınız artık.Ve bu aşamada eğer istenirse yumurta kıralım.Yumurta sayısı o da size kalmış biz iki tane kırdık.Yumurtaları da pişince servis tabağına kapak vasıtasıyla alıp sıcak servis edelim.
Aşağıda tavamın fotoğrafını da sizlerle paylaştım bilmeyenler,görmeyenler için.Fikir vermesi açısından.Dönderme tavası dedikleri mutfağımın olmazsa olmazlarından.Bir adı da balık tavası .
Afiyet bal olsun yapacak olanlara.Sevgilerimle.
AY DEĞİŞİK BİR TARİF DAHA. NELER ÖĞRENECEZ VALLAHİ. ELLERİNE SAĞLIK TATLIM
YanıtlaSilSenemciğim yöresel bir tarif bu Karadeniz yöresine ait.Patlıcan ile olanıda va. Bir gün de onu yazarım, o da nefis oluyor sevgilerimle canım..
YanıtlaSilΤhis іs very interеѕtіng, Үou're an excessively skilled blogger. I've joіneԁ your rss feed and looκ forωaгd tο ѕeeking more
YanıtlaSilof уоur wonderful рoѕt. Alѕo, I hаve sharеd your ωeb site in mу sociаl
netωοrkѕ
My homepage ... pony oyunları