Malzemeleri:
4 orta boy patates
4 orta boy patates
250 gram kıyma
Bir orta boy kuru soğan
Bir orta boy domates
İki tane sivri biber
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam kırmızı pul biber,karabiber ve tuz
Yarım demet maydanoz
Sıvı yağ
Patatesleri soyup yıkayıp kuruladıktan sonra bir parmak kalınlığında halka halka doğrayalım .Bir tavaya sıvıyağını koyalım,kızınca patateslerimizi tek sıra halinde hafifce kızartalım.Kıymayı bir başka tencerede sıvıyağı ile kavuralım.Küp doğradığımız kuru soğanları ,baharatları ve minik doğradığımız sivri biberlerimizi de kavrulan kıymaya ilave edelim.Pembeleşip kavrulduktan sonra minik küp doğradığımız domateslerimizi de ilave edelim.
Pişmesine yakın yarım çay bardağı sıcak su ilave edelim bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatalım .Harcımız ılınınca ince kıydığımız maydanozlarımızı da içine koyalım.Bir fırın kabına bir sıra patates ve üzerlerine bol kıymalı harcımızdan koyalım .
Kızarmış patateslerimiz ve kıymamız bitene kadar döşeyelim .Bir su bardağı sıcak su da salcamızı açalım ve fırın tepsimize dökelim.180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.Servis ederken üzerlerini maydanozla süsleyelim.Umarım benim gibi siz de unutmazsınız maydanozla süslemeyi:)
0 yorum:
Yorum Gönder