Malzemeleri:
6 adet koyun (keçi bacağı )
Su yeterince
Tuz
Sirke
Sarımsak
Bir dolu çorba kaşığı un
Paçanın dış yüzeyindeki olan tüyler ateşte tütsülenir patilerinin arasındaki kıl keseleri de gözden geçirilir. Olanlar kesilip atılır .Ve musluk altında güzelce yıkanır.Bir tencereye yeteri kadar su konur ve paçalar da içine atılır.Tuzunu ve bir çorba kaşığı ununu da ilave edip düdüklüde 45 dakika pişirilir.Süre sonunda bakılır eğer yeteri kadar pişmediyse paçalarımız bir 15 dakika daha pişirelim.(Bazı paçalar inatçı oluyor benim paçalar keçi bacağıydı ,belki de ondan inatları tuttu 45 dakika da pişmediler:))
Bir 15 dakika daha ocak üzerinde ateş keyfi yaptılar.Ve sonunda ilik gibi piştiler:))Her pişirdiğimde illa kemiklerini temizler çıkartırdım .Bu sefer tabakta böyle kemiği ile olsun istediğimden bütün halde bıraktım paçaları.
Diğer yanda sarımsaklarımızı dövelim üzüm sirkesi ile karıştıralım .Servis ederken bir paça ve bol suyundan koyup sirkeli sarımsaklarımızı da ilave edelim .Arzu ederseniz kırmızı pul biberde serpebilirsiniz.Yapılışı ne kadar kolay bir çorba:))
Afiyet Olsun.
sevgili Vişnap ziyaretin ve duların için teşekkür ederim. Çorbana nefis olmuş demeden geçemem, eşim hep ister durur ama ben hiç pişirmedim:(
YanıtlaSilRica ederim sevgili Mehtap Rabbim ettiğimiz duaları kabul etsin .Çok teşekkür ederim beğenin için sevgiler.
Silçorba nefis,kış aylarında sıcacık tam şifa çorbası :)
YanıtlaSiluğurböceğim hazır daha havalar soğuk iken bir kere daha yapasım var canımm çok teşekkürler :)
Sil