Vişnap

Paça Çorbası...

4
Malzemeleri:
6 adet koyun (keçi bacağı )
Su yeterince
Tuz
Sirke
Sarımsak
Bir dolu çorba kaşığı un

Tarifi:
Paçanın dış yüzeyindeki olan  tüyler ateşte tütsülenir patilerinin arasındaki kıl keseleri de gözden geçirilir. Olanlar  kesilip atılır .Ve  musluk altında güzelce yıkanır.Bir tencereye  yeteri kadar su konur ve paçalar da içine atılır.

Tuzunu ve bir çorba kaşığı ununu da ilave edip düdüklüde 45 dakika pişirilir.Süre sonunda bakılır eğer  yeteri kadar pişmediyse paçalarımız bir 15 dakika daha pişirelim.(Bazı paçalar inatçı oluyor  benim paçalar keçi bacağıydı ,belki de ondan inatları tuttu 45 dakika da pişmediler:))

Bir 15 dakika daha ocak üzerinde ateş keyfi yaptılar.Ve sonunda ilik gibi piştiler:))Her  pişirdiğimde  illa kemiklerini temizler çıkartırdım .Bu sefer tabakta böyle kemiği ile olsun  istediğimden bütün halde bıraktım paçaları.

Diğer yanda sarımsaklarımızı dövelim üzüm sirkesi ile  karıştıralım .Servis ederken  bir paça ve bol suyundan koyup sirkeli sarımsaklarımızı da ilave edelim  .Arzu ederseniz kırmızı pul biberde serpebilirsiniz.Yapılışı ne kadar kolay bir çorba:))
Afiyet Olsun.


4 yorum: Leave Your Comments

  1. sevgili Vişnap ziyaretin ve duların için teşekkür ederim. Çorbana nefis olmuş demeden geçemem, eşim hep ister durur ama ben hiç pişirmedim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim sevgili Mehtap Rabbim ettiğimiz duaları kabul etsin .Çok teşekkür ederim beğenin için sevgiler.

      Sil
  2. çorba nefis,kış aylarında sıcacık tam şifa çorbası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uğurböceğim hazır daha havalar soğuk iken bir kere daha yapasım var canımm çok teşekkürler :)

      Sil