Vişnap

Bisküvi Pastası..

5
Haydi güzel,pratik tadı tıpkı hazır pastalar gibi olan,az da tembel işi olan bu güzel pastamızı yapalım bugün de.Ne zaman canım pasta istese  bunu yapıyorum.Buralar da öyle kreması,kendi güzel taze pasta ha deyince bulmak biraz zor olduğundan iş başa düşüyor.Kendi pastamızı kendimiz yapıyoruz canımız istedikçe:))
Malzemeleri:
8/9 Çorba kaşığı toz şeker
3 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kakaolu pötibör bisküvi
1 Paket sade  pötibör bisküvi
1 Çay bardağı süt
1 Paket krem şanti

Tarifi:


Bir çay bardağı süt ile bir paket toz krem şantiyi çırpalım ve buzdolabında soğutalım.Sonrasında .şeker,su nişasta,kakaoyu 3 su bardağı su ile karıştırarak pişirelim muhallebimizin  inmesine yakın bir kaşık margarini de  içine atalım .

Ve sıcakken  bisküvileri en alt sırasını sade olarak kakaolu muhallebimize batırarak düz borcama sıralayalım.

ikinci katını kakaolu bisküvileri de muhallebimize batırarak dizelim.Son üçüncü katımız yine sade bisküvilerimizi muhallebimize batırarak kakaolu bisküvilerimizin üzerine dizelim.Bisküvilerin hepsi 3 sıra olacak .

Kalan  kakaolu muhallebimizi de bisküvilerin üzerine dökelim.İyice soğuyunca krem şantisini de üzerine sürelim.Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ben  bol kakao ve toz antep fıstığı ile süsledim.

Not: yemezden 3-4 gün önce yapın buzdolabında dursun durdukça lezzetini içine çektikçe tadı çok daha  muhteşem nefis oluyor.

Afiyet olsun...












5 yorum: Leave Your Comments

  1. bu negüzel bir görüntü ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Daha var bitmedi Mehbup'um gel yiyelim berabere:))

    YanıtlaSil
  3. Nilay canım en güzel pastaları yapmaların uzmanı deme öyle valla utanır kızarırım senin hamaratlığın karşısında bu pastanın lafı mı olur tembel işi benim ki..Ama laf aramızda güzel durum kurtarıyor beğendiğine gerçekten çok sevindim teşekkür ederim canım sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  4. Basit kolay olanın genelde kıymeti bilinmez ya hani...bu pasta için asla yapılamaz bu genelleme!Her yapıldığında,kırıntısına kadar afiyetle tükettiğimiz bu lezzeti hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil