Haydi güzel,pratik tadı tıpkı hazır pastalar gibi olan,az da tembel işi olan bu güzel pastamızı yapalım bugün de.Ne zaman canım pasta istese bunu yapıyorum.Buralar da öyle kreması,kendi güzel taze pasta ha deyince bulmak biraz zor olduğundan iş başa düşüyor.Kendi pastamızı kendimiz yapıyoruz canımız istedikçe:))
Malzemeleri:
8/9 Çorba kaşığı toz şeker
3 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı nişasta
1 Çorba kaşığı margarin
2 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kakaolu pötibör bisküvi
1 Paket sade pötibör bisküvi
1 Çay bardağı süt
1 Paket krem şanti
Ve sıcakken bisküvileri en alt sırasını sade olarak kakaolu muhallebimize batırarak düz borcama sıralayalım.
ikinci katını kakaolu bisküvileri de muhallebimize batırarak dizelim.Son üçüncü katımız yine sade bisküvilerimizi muhallebimize batırarak kakaolu bisküvilerimizin üzerine dizelim.Bisküvilerin hepsi 3 sıra olacak .
Kalan kakaolu muhallebimizi de bisküvilerin üzerine dökelim.İyice soğuyunca krem şantisini de üzerine sürelim.Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ben bol kakao ve toz antep fıstığı ile süsledim.
Kalan kakaolu muhallebimizi de bisküvilerin üzerine dökelim.İyice soğuyunca krem şantisini de üzerine sürelim.Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ben bol kakao ve toz antep fıstığı ile süsledim.
Not: yemezden 3-4 gün önce yapın buzdolabında dursun durdukça lezzetini içine çektikçe tadı çok daha muhteşem nefis oluyor.
Çok severimm
YanıtlaSilbu negüzel bir görüntü ellerinize sağlık
YanıtlaSilDaha var bitmedi Mehbup'um gel yiyelim berabere:))
YanıtlaSilNilay canım en güzel pastaları yapmaların uzmanı deme öyle valla utanır kızarırım senin hamaratlığın karşısında bu pastanın lafı mı olur tembel işi benim ki..Ama laf aramızda güzel durum kurtarıyor beğendiğine gerçekten çok sevindim teşekkür ederim canım sevgilerimle:))
YanıtlaSilBasit kolay olanın genelde kıymeti bilinmez ya hani...bu pasta için asla yapılamaz bu genelleme!Her yapıldığında,kırıntısına kadar afiyetle tükettiğimiz bu lezzeti hatırlattığınız için teşekkürler.
YanıtlaSil