Vişnap

Hay İle Huy ile...

2
Kadın yaşlı, kadın üzgün:(Oturduğu bankta eskimiş kendi gibi görür  lanet eder bir çırpıda geçen koskoca ömrüne.Bir kapıdan girdik öbür kapıdan çıkmaya az kaldı dercesine yorgun gözlerini denizin derinliklerine diker boş boştur bakışları.

O halde elindeki kuru ekmeğini martılarla paylaşmaya başlar.Buruşuk yanaklarda ki çizgiler her geçen gün derinleşir.Aynalardan soğumuştur. O'da güzeldi bir zamanlar kim bilir nasıl da heyecanla sevdiği ile el ele sahil boyu gezmeleri olmuştur.

Bırakmam seni derken nasılda inandığına hayıflanır içten  içe.Bilemezdi ki o hay huy içinde ömrün bir uyku olduğunu nereden bilinir ki pat diye uyanıp ta yolculuğa  çıkılacalığına.

Oysa sözünü tutamadığından gitmiştir buralardan güvendiği.O gittikten  o onu bıraktıktan sonra değil midir zaten çökmeleri.Kollar aşağı bel iki büklüm hayatın bütün acımasızlığı ile yükünü vurmuştur sırtına.

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Selamun aleykum
    Hay ve Huy her ikiside Allahu Tela'nın isimlerindendir.O isimlerin olduğu yerde, güzellikten başka hiçbirşey barınamaz.Lütfen bunları bilerek, manasını değiştirmeden kullanalım.Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Hanımeli uyarınıza teşekkürler.Gelen uyarılar araştırılıp yerinde yapılırsa sevinirim. Hay huyun Allah'ın isimlerinden biri diyorsunuz .Sanmıyorum genellikle boşa geçmiş zaman dilimleri için kullandığımız bir kelime ve ben değiştirmedim.Siz de bir bakın araştırın derim.Yüce rabbimin isimleri dediğiniz benim bildiğim El Hayy ve Hû.
    Ben eğer Hayy'ile Hû'ile deseydim Tamam derdim.









    3

    YanıtlaSil