Merhabalar Sevgili Arkadaşlarım.
Hamsiden de lakerda olurmuymuş demeyin ben yaptım oldu.Nasıl palamuttan yapıp aaa bakın ben lakerda yaptım diyorsak,ben de bakın hamsiden lakerda yaptım derim bir de böyle öğüm öğüm de öğünürüm. Hele de tadını tattıktan sonra:)
Benim bildiğim lakerdanın hasının Torik balığından yapıldığıdır.Yanlışım varsa düzeltin beni lütfen. Bunlar halis muhlis Karadeniz Hamsisi.Oraların hamsisinin tadı bile bir başka oluyor. Denizinden mi suyundan mı bilemedim?
Haydi tarifimize geçelim mi.?Demeyin ne var bunu yapmaya diye.Her tarifin bir ince noktası vardır.Bilenimiz var bilmeyenimiz vardır.Haydi başlayalım mı.?
Malzemeleri:
Tuzlanarak lakerdaya dönüştürülmüş hamsiler
Sirke
Sızma zeytin yağı
Limon
Maydanoz
Taze soğan
Kırmızı soğan
Akşamdan tuzlu hamsilerimizi kavanozundan çıkarttıp bol su ile yıkayalım ve arada suyunu bir kaç kere değiştirerek suda bekletelim ki tuzu gitsin .Son beklettiğimiz suya da bir miktar sirke ilave edersek hamsi lakerdalarımız pamuk gibi yumuşacık olurlar.Ertesi günü orta kılçıklarını itina ile çıkartalım ve iyicene süzdürelim.Ve servis tabağına sıralayalım.
Üzerlerine ince doğradığımız maydanozlarımızı,taze soğanlarımızı ve piyazlık doğradığımız kırmızı soğanlarımızı koyalım.Bir kasede limon ve sızma zeytin yağını güzelce çırpalım servis tabağına sıraladığımız hamsilerin üzerlerine boca edelim.
İster tane ister çekilmiş karabiber ile de tatlandırabiliriz.Hepsi bu,yeter ki elimizde tuzlu hamsilerimiz olsun:)
MMM ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil:)
Teşekkür ederim canımcım...
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun
YanıtlaSilAslında işin sırrını yazmamışsın, lakerda sonrası servis aşamasını yazmışsın. Bir heves okudum salamurasına ne koyuyor, ne kadar hamsiye ne kadar su, ne kadar tuz falan.
YanıtlaSilMarifet asıl hamsiyi lakerda kıvamına getirebilmekte bence, ki onu yazarsan ayrıca teşekkür edeceğim.:)
Yoksa sunum gayet hoş, ellerin dert görmesin.
Sevgili sokak haklısın aslında ilk yapım aşamasını yazacaktım nedense sabırsızlığımdan servis anını yazıverdim .Ne bileyim böyle tabakta sunumunu filan çok hoş hazırlamışım gibi geldi bana .Yani güzel ve hoş olmuşta zaten .Biraz kendimi beğenmiş gibi oldu olsun sağlık olsun :) Belki vaktim kalırsa akşama doğru yazarım yapılışını çok kolay bir palamut lakerdadan çok çok kolay adı üstünde hamsi .Hiç üzmez bizleri:) Sevgi ile kalın...
YanıtlaSilçok guzel olmus ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgili Zeymuran...
YanıtlaSilSırf şu lakerda tarifi için uğradım ama ı ıhh yok:)
YanıtlaSilNe demek yok ne demek sokak ?Bak hamsilerimin her biri ayrı ağlıyor çok gücüne gitmiş onları sevmemen:)) sevgilerimle.Yalnız merak ettim neden ı ıhhhh yok ? söylersen sevinirim:))
YanıtlaSilSevgili İsmet çok teşekkür ederim . Yorumunu nasıl gözden kaçırmışım :(Üzdü beni inan ki :(
YanıtlaSil