Ramazan'ın gülü Güllaç.Hem hafifliği ile hem de yapılışında ki kolaylığı ile her zaman favori tatlılarımızdandır bizim evde.Nedense Ramazan ayı ile gelip Ramazan ayı ile de gider.Bu sefer fazladan bir paket aldım daha sonrası da hazırlayıp yeriz diye.İyi ki de almış bulundurmuşum pek güzel oldu Güllaçımız,haydi mutfağa gidelim..
Malzemeleri:
Yarım paket güllaç
1 buçuk kilo süt
Yarım kilo toz şeker
İri çekilmiş ceviz içi
Süt kaynatılıp toz şeker de ilave edildikten sonra Büyük bir borcam tepsiye güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde borcama dizelim ve üzerlerine kepçe ile şekerli sıcak sütten dökelim.Böyle kat kat döşeyelim aralarına da ceviz koyalım.Bitti mi güllaç yapraklarımız üzerlerine kalan sütümüzü dökelim böyle yüzsünler sütün içinde hepsini çekecektir güllaç yaprakları .Az koyarsak kuruya kalır ve güzel olmaz o zaman da.Sonrasında bir yarım saat bekletelim ve iyicene çeksin sütlerini ve üzerlerine bol iri dövülmüş cevizlerimizi serpelim.Sütlü tatlı olduğundan narindir bozulmasın hemen diye ağzını kapatıp streçç film ile buz dolabında muhafaza edelim.
ramazanda hissettim kendimi sanki sadece ona özel bir tatlıymış gibi ellerine sağlık nefis görünüyor..
YanıtlaSilŞimdiden alıştırma yapayım istedim canımmmm.Bir de neden Ramazan ayı içinde tutuklu bırakıyoruz ki canım Güllaç tatlımızı diye düşündüm .Özlemişiz sevdik tükettik:)Teşekkür ederim canım anne elim öperim.
YanıtlaSil