Vişnap

Güllaç...

2
Ramazan'ın gülü Güllaç.Hem hafifliği ile hem de yapılışında ki kolaylığı ile her zaman favori tatlılarımızdandır bizim evde.Nedense Ramazan ayı ile gelip Ramazan ayı ile de gider.Bu sefer fazladan bir paket aldım daha sonrası da hazırlayıp yeriz diye.İyi ki de almış bulundurmuşum pek güzel oldu Güllaçımız,haydi mutfağa gidelim..
Malzemeleri:
Yarım paket  güllaç
1 buçuk kilo süt
Yarım kilo toz şeker
İri çekilmiş ceviz içi

Tarifi:
Süt kaynatılıp toz şeker de ilave edildikten sonra Büyük bir borcam tepsiye  güllaç yapraklarının parlak kısmı üste gelecek şekilde borcama dizelim ve üzerlerine kepçe ile şekerli sıcak sütten dökelim.Böyle kat kat döşeyelim aralarına da ceviz koyalım.Bitti mi güllaç yapraklarımız üzerlerine kalan sütümüzü dökelim böyle yüzsünler sütün içinde  hepsini çekecektir güllaç yaprakları .Az koyarsak kuruya kalır ve güzel olmaz o zaman da.Sonrasında bir yarım saat bekletelim ve iyicene çeksin sütlerini ve üzerlerine bol iri dövülmüş cevizlerimizi serpelim.Sütlü tatlı olduğundan  narindir bozulmasın hemen diye ağzını kapatıp streçç film ile buz dolabında muhafaza edelim.
 Afiyetler olsun.