Vişnap

Fırında Karnıyarık...

2

 Malzemeleri:

6 tane orta boy patlıcan
250 gram kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4-5 adet sivri biber
Yarım demet maydanoz
Tuz,kara biber,kırmızı pul biber birer tutam
Sıvı yağ

Yapılışı:

Patlıcanlarımızın saplarını kesip pijama deseni gibi uzunlamasına alacalı soyalım .Üzerlerine tuz serpip bir yarım saat bekletelim .(tuzlu su yaptığımda her bir patlıcan mantar gibi suyun yüzeyinde durduğundan ben de susuz üzerlerine tuz serperek bekletiyorum .

Rahat oluyor böylesi:)Süre bitimi sonrasında bol suyla yıkayıp suyunu hafifçe elimizle sıkalım.Bir geniş tavada bol kızgın sıvı yağda patlıcanlarımızı kızartalım.Kağıt havlu serdiğimiz tepsiye  alalım fazla yağları süzülsün .

Diğer tarafta bir tencerede yemeklik doğradığımız  kuru soğanlarımızla minik doğradığımız sivri biberlerimizi tuz da ilave ederek  kavuralım .Renkleri pembeleşince kıymamızıda ilave edelim 3-4 dakika kavuralım.Kabuklarını soyduğumuz domatesimizide küp doğrayıp kavrulmaktaki soğanlı kıymalı harcımıza katalım bir iki döndürüp hafifce kavurup baharatlarınıda ilave edelim .

Bu arada yarım çay bardağı sıcak suyu ilave edelim  iç harcımıza 5-10 dakika daha kısık ateşte  pişsin.Kapatalım ocağımızı .
İnce kıydığımız maydanozlarımızı da ilave edelim.Karnıyarıklarımızın karınların maşa ile hafifce yaralım ve hazırladığımız  içi içlerine sıkıca dolduralım .Üzerlerini de dilim  domates,sivri biber ve maydanoz dalları ile süsleyelim. Fırın tepsimize karnıyarıklarımızı sıra sıra koyalım.

İç harcımızı yaptığımız tenceremizi yıkamadan  bir çorba kaşığı karışık biber ve domates salçasını bir bardak sıcak su ile açalım ve koyalım .Bir taşım kaynasın ve fırın tepsimize dökelim.180 derecede ısıtılmış fırınımızda takriben 20 dakika pişirelim.Yanında patates kızartması yok olmasın illa pilav diyorsanız size kalmış .Dereotlu cacığı unutmayın .

Afiyet olsun...

2 yorum: Leave Your Comments

  1. abla paylaştım :) http://www.ibrahimyuzer.blogspot.com/2012/03/firinda-karniyarik.html
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım kardeşim İbrahim hemen gelip bakayım ve çok mutlu ettin beni teşekkürler.

    YanıtlaSil