Vişnap

Düğün Çorbası...

3
Ve inandım artık eminim mutfak işini seviyorum ben .Hele de yemekti filan bayılıyorum yapmalara Zeytinyağlılar,mezeler,salatalar ile muhabbetimiz  çook çok fevkalade:)Bir başka kıskanır bizi böyle içli dışlı gördümü bilumum hamur işleri:))

 Dün gece otururken düğün çorbası vurdu aklıma ya  onu mutlaka yapmalıyım o an da hemen buzluktaki kemikli eti çıkardım kanı gitsin diye suya koydum beklettim bir müddet: Sonrasında düdüklü tencereye suyu koy eti kemiği içine at kur saati yarım saate  haşlansınlar diye beklerken ben de FF'e bakındım bu arada.

Saat çaldı bekledim soğusun  düdüğü tencerenin her zaman  çok korkmuşumdur  şu düdüklü tencerelerden  O yüzden gittim bir dünya paraya Tefal'in düdüklüsünü aldıydım ilk çıktığında hani böyle emniyetli patlamaz,çatlamaz diye  çok fena kanmıştım .

Değil o para  o verdiğim paranın iki katı bile olsa o anda verirdim .Bir de hani bi dünya para verdim ya  sanki kuş kondurması gerekiyormuş gibi hep neden  diğer düdüklü tencerelerden daha kısa sürede pişirmez ki bu meret yiyecekleri diye her kullandığımda  diklenir tencereyle kavga ederim:)

Al işte yine  yarım saatte  pişirmemiş eti :( Yok asla bir daha böyle pahalı ürünleri sırf marka diye almayacağım.Dolabımın en altında duran ucuz markasız düdüklümle aynı işi yapıyorsun  Tefal  hııhh:) Neyse yeter bu kadar  sızlanmam ,söylenmelerim geçelim tarife:) 
Malzemeleri:
Bol etli kemik (koyun gerdanı da olabilir)
Bir yumurta
İki çorba kaşığı dolu dolu un
Yarım limonun suyu
Bir çorba kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Tuz
Tarifi:
Etimizi düdüklü tencereye alalım.Üzerini kapatacak kadar su ilave edelim.Yaklaşık bir saat pişirelim .Piştikten sonra eti kemiklerinden iri parçalar olarak didelim et suyunu da süzelim bir başka tencereye hepsini koyalım .

Diğer tarafta sosunu hazırlayalım.Ununu ,limon suyunu ve  yumurtasını iyice çırpalım kaynamakta olan çorbamızdan da kepçe kepçe alıp sosa ilave edelim çırparaktan karışsınlar ılınsınlar sosumuz.Tek bir yönde devamlı karıştırarak  azar azar ilave edelim.

T uzunu en son katalım.Bir iki taşım kaynadımı altını kapatalım.Bir minik sahanda tereyağını yakalım kırmızı pul biberlerini ilave edip çorbamızın içine dökelim .Not: sizde benim gibi sirke sarımsak seviyorsanız bu çorbaya çok yakışıyor tıpkı paça gibi.Tavsiye ederim.
Afiyet olsun.



3 yorum: Leave Your Comments

  1. Teşekkürler Ramazan ...

    YanıtlaSil
  2. Sadece hamur işleri değil Vişnap hanıımm!!Ben de kıskanırım siz mutfak kuşlarını:)Çalışıyorum yıllardır,bekarım annem de sağ çok şükür Allah u teala başımızdan eksik etmesin,ondandır ki mutfakla böyle aşk yaşayamıyoruz sizler gibi doya doya..ancak arada,kaçamklar oluyor işte!Bir tavuklu pilav..bir gözleme,kısır,bir yaprak sarma falan...ama mutfağa hasretim ve sizlere de hayranım her daim:))

    YanıtlaSil