Ağır ateşte pişen yemekler her zaman çok lezzetli olur.
Bir de derler ki her zaman pişen zeytinyağlı yemekleri soğuyana kadar tenceresinde dinlendirin .Hep tamam bu sefer de borcama boşaltayım bir daha kine mutlaka dediğinizi uygulayacağım desem de asla bunu yapmamışımdır.
Nedeni ise illa o tencere borcama aktarılacak yemeğin tenceresi yıkanacak ve hatta kurulanıp yerine kaldırılacak. Ne kadar saplantılı fikirlerim var da bir türlü önüne geçemiyorum ki:)
Nedeni ise illa o tencere borcama aktarılacak yemeğin tenceresi yıkanacak ve hatta kurulanıp yerine kaldırılacak. Ne kadar saplantılı fikirlerim var da bir türlü önüne geçemiyorum ki:)
Ama bu barbunyamı geceden pişirmiştim bir de dün çok yorulmuştum.İlk defa barbunyamı tencerede bırakıp sabaha aktardım borcama.Ne fark etti vallahi hiç bir şey fark etmedi ben yine bildiğim yoldan devam edeceğim yürümeğe .Öyle her denileni uygulamamalı:)) Haydi geçelim mi zeytin yağlı barbunyamızın tarifine..
Malzemeleri:
Bir kilo taze barbunya
İki orta boy soğan
İki orta boy domates
6/7 diş sarımsak
Bir çay bardağı sızma zeytinyağı
İki adet havuç
Bir çay kaşığı tuz
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için maydanoz
Tarifi:
Önce soğanları soyalım yıkayalım ve ben piyazlık doğradım siz nasıl isterseniz doğrayın size kalmış. Domateslerin de kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım.Sarımsakların kabuklarını da soyup yıkayıp bütün olarak bırakalım.Havucum kibrit çöpü şeklinde dondurucu da vardı.
Türkmenistan pilavı yapmıştım geçenler de fazlaca doğramışım gözüm doymamış.Ziyan olmasın diye dondurucuya atmıştım hazır elime gelince çok sevindim:)Barbunyalarımı da yazdan ayıklayıp yıkayıp koymuştum dondurucuya hazırcacık pek güzel gözüküyorlar gözüme :)
Türkmenistan pilavı yapmıştım geçenler de fazlaca doğramışım gözüm doymamış.Ziyan olmasın diye dondurucuya atmıştım hazır elime gelince çok sevindim:)Barbunyalarımı da yazdan ayıklayıp yıkayıp koymuştum dondurucuya hazırcacık pek güzel gözüküyorlar gözüme :)
Her zaman nedense zeytinyağlı yemeklerimi kuşane de (yayvan derinliği az olan tencere) pişirmeği tercih ederim sanki lezzetine lezzet katıyormuş gibi geliyor bana:)
İşte bu kuşaneye dondurulmuş barbunyaları ,havucu,piyazlık doğranmış kuru soğanları,bütün diş halinde bırakılmış sarımsakları,kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ,kırmızı pul biberi,toz şekeri,tuz ve zeytinyağını koyalım,ve kaşıkla güzelce harmanlayalım.
Ben her zaman zeytinyağlı yemeklerimi hep çiğden koyarım ocağa.Üzerini geçecek kadar soğukta olabilir sıcakta olabilir su koyalım önce harlı ateşte bir taşım kaynatalım sonrasında ocağın en kısığına getirip yavaş yavaş pişmesini bekleyelim.
Piştikten sonra Borcama yada servis tabağına alalım barbunyalarımızı ..
Ben her zaman zeytinyağlı yemeklerimi hep çiğden koyarım ocağa.Üzerini geçecek kadar soğukta olabilir sıcakta olabilir su koyalım önce harlı ateşte bir taşım kaynatalım sonrasında ocağın en kısığına getirip yavaş yavaş pişmesini bekleyelim.
Piştikten sonra Borcama yada servis tabağına alalım barbunyalarımızı ..
Borcama aldığım barbunyalarımın üzerlerine yıkayıp kuruladığım ve incecik doğradığım maydanozlarımla hem süsledim,hem de lezzetine lezzet kattım..Bu fotoğrafa yetişmemişti maydanozlar nedeni ise batmak üzere olan güneşimi kaçırmak istemediğimden acele ile fotoğrafladım:)
Afiyet ile muhabbet ile sevgiler...
Benim en çok sevdiğim yemektir:)) ellerine sağğlık ,ellerin hiç dert görmesin canım.Eminim görünüşü kadar lezeeti de güzeldir.Annemin de güzel olur.Hele açsam silip süpürürüm:) sevgilerimle..
YanıtlaSil