Vişnap

Yoğurtlu Buğday Çorbası..

2

Malzemeleri:

Bir su bardağı buğday
Varsa et suyu ,yoksa normal su
Bir su bardağı yoğurt
Bir yumurta
Bir çorba kaşığı un
Tuz,kuru nane,kırmızı pul biber
Bir çorba kaşığı tereyağı


Tarifi:

Buğdayı güzelce yıkayalım ve  geceden  sıcak kaynar su ile bir taşım kaynatıp altını kapatalım.Sabaha kadar  iyice şişsinler.Çorbayı yapmaya başlayacağımız zaman ocağın altını yakalım buğdaylarımız pişe dursunlar,suyu az ise sıcak su ilave edebiliriz.

Biz  çorbaları biraz  koyu kıvamlı tercih ediyoruz  tercih sizin.Diğer tarafta bir su bardağı yoğurt,bir çorba kaşığı un ve bir yumurtayı bir  derin kasede  çırpalım  bir kaç kepçede  çorbamızdan alıp ılıklaşması için karışıma ilave edip çırpmaya devam edelim.

Yeterli kıvamda usulca kaynamakta olan  çorbamıza devamlı karıştırarak ilave edelimBir kaç zaman pişene kadar  ocakta tutalım kısık ateşte.

Pütüklenmemesi için tuzunuda en son koyalım.Diğer tarafta  bir minik sahanda tereyağını kızdıralım  içine  kırmızı pul biberini ilave edip kapatalım  ve ondan sonra kuru nanesini atalım sahana ki kuru naneler  çok dayanıksızlar  hemencecik yanıp kararmasınlar diye.

Bu karışımı da kaynamakta olan yoğurtlu buğday çorbamıza ilave edip bir iki karıştırıp kaynatıp ocağı kapatalım  .Pişmiştir çorbamız servis için  içi kıpır kıpırdır:)


 Afiyet olsun...


2 yorum: Leave Your Comments

  1. tanıştığıma memnun oldum
    hoş blog
    ellerine sağlık çorba çok güzel
    :))
    muhabbetle kal.

    YanıtlaSil
  2. Bir kase lezzet güzel ziyaretin beni ve bloğumu çok mutlu etti .Teşekkür ederim beğenmelerine.Her zaman beklerim,sevgilerimle

    YanıtlaSil