Ertesi günü pehhh dedirten buram buram terinize kıyafetlerinize kadar sinen o çemenin kokusudur pastırmayı cazip hale getiren.
Ne demişler gülü seven dikenine katlanır.Biz de pastırmayı seviyoruz çemenine de katlanıyoruz. Deyip basit sıradan bir pastırmalı yumurta tarifine geçelim diyorum:)
Ne demişler gülü seven dikenine katlanır.Biz de pastırmayı seviyoruz çemenine de katlanıyoruz. Deyip basit sıradan bir pastırmalı yumurta tarifine geçelim diyorum:)
Malzemeleri:
5/6 dilim pastırma ortadan ikiye üçe bölünmüş
2 yumurta
2 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
Tarifi:
Sahana tereyağını alıp eritelim ve iki kaşık ılık suyu ilave edip ,dilimlenmiş pastırma dilimlerini de sahana dizelim.Kısık ateşte suyunu çekip pişen pastırmaların üzerine yumurtalarımızı usulca kıralım sarılarını dağıtmadan.
Tuzunu ve kırmızı pul biberini de serpiştirelim.Bizler illa ki yumurta sarıları kayısı olsun tam tepesine sıcak ekmek ile banalım istediğimizden dağıtmadan hafif sulumsu bırakırız sarılarını. Yumurtaların akları beyazlaşıp pişince ocağın altını kapatalım ve sahan ile sofraya getirelim pastırmalı yumurtamızı.
Yapıp yiyenlere afiyet olsun:)
Canımmm ellerine sağlıkk:)) Anneminde canı çektii çok.Pastırmayı özlemişim dedi:)Yapmak farz oldu saolasın bize hatırlattığın için bu güzelim lezzeti:)
YanıtlaSilİnan çok sevdiklerimdendir ki sevilmese zaten kokusuna katlanılmaz .Geçen arkadaşta yaptık yiyelim diye pastırmanın tadını bozmuşlar ne koku ne lezzet sanki bir naylon parçası gibiydi.Hatta şüphelendikte ithal yumurta gibi Çinliler pastırmanında mı sahtesini yaptılar diye:))
YanıtlaSilbasit deyipte geçmeyelim, bazen böyle basit ama güzel yemekler günü kurtarır..
YanıtlaSilnot; çok severim
Yani sen de pastırmanın çemen kokusunu sevenlerdensin demek yaşasın :))
SilÖncelikle sayfa çok güzel bayıldımmm!!!!!!!!
YanıtlaSilBen de ilk kez yapacam ama çemensiz pastırma aldım onu ilk kez tadacam bu arada( sucuk ve pastırmayla aram yok hiç), ertesi gün işte buram buram kokmazsak iyidir :))
Ellerine sağlık canım fotoğrafta nefis görünüyor :))