Vişnap

Kaşar Peynirli Sufle...

0

Malzemeleri:

4 adet yufka
4 adet yumurta
4 su bardağı  süt
Yarım paket margarin 
300/350 gram kaşar peyniri rendesi
Yarım çay kaşığı tuz (Ben koymadım kaşar  peyniri zaten tuzluydu diye.)
Üzeri için en çok sevdiklerim olan bol çöreotu ve susam:)

Yapılışı:

Önce fırın tepsimizi fındık yağı ile yağlayalım. Bir derin kaseye yumurtalarımızı kıralım çırpalım sütü ve hafifce erittiğimiz margarini de ilave edip iyice çırpalım.Bir yufkamızı tepsimize düzgünce yayalım dışarı sarkan kısımlarını böreğimizi döşedikten sonra tepsimizin üstüne  çevireceğiz dursunlar sarkık vaziyette beklesinler şimdilik.

Diğer yufkalarımızı elimizle parçalayıp sütlü karışımın içine atalım partal partal alıp tepsiye düzgünce  dengeli döşeyelim .Yarı arada  kaşar peyniri rendelerimizi de serpelim yufkalarımızın üzerine.Sütlü karışımda bekleyen diğer yufkalarımızı da alıp kaşar  peynirlerimizin üzerlerine döşeyelim .

Yufkalarımız bitince tepsiden  sarkan  yufkalarımızı tepsimize  çevirip düzgünleştirelim..Üzerine  yumurta sarısı bu yumurtanın da akını sütlü karışıma ilave ettiydim.Sürelim ve bol çöreotu susam  ne varsa keşke haşhaş tohumu da olaydı evde böreğimizin üzerine dökelim ve 180 derecelik ısıtılmış fırına atalım.

Pişip kızardığında  fırından alalım hafifce soğutup dilimleyip servis tabağımıza alalım .

Afiyet Bal Şekerler olsun.