Vişnap

İzmir Köfte Patates..

5
Malzemeleri:
Yarım kilo kıyma
1su bardağı ufalanmış ekmek içi
1yumurta
2 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
3 orta boy patates
2 yemek kaşığı karışık biber ve domates salcası
kızartmak için sıvı yağ
Tarifi:
Köfte için soğanı ve sarımsağı karıştırma kabına rendeleyelim.Kıymayı,ufalanmış ekmek içini,baharatlarını ,tuzunu ve yumurtasını da kırıp ilave edip elimizle  iyicene  yoğuralım. Elimize cevizden az büyük parçalar alıp yuvarlak şekil verelim.Şekli sizin  arzunuza kalmış.

 Diğer tarafta patatesleri de soyup yıkayıp kurulayalım ve elma dilimi şeklinde kalın kalın dilimleyelim.Bol sıvı yağda  yarı kızartalım patateslerimizi .Aynı yağda köftelerimizi de yarı kıvamlı kızartalım .Fazla kızartmayalım  çünkü sonrasında  tekrardan  pişecekler.

Bir kuşaneye kızarttığımız  köfte ve patateslerimizi alalım .Varsa domates ve sivri biberde ilave edebiliriz ben de yaptığım an  olmadığından  koyamadım. Bir  kasede salçamızı sıcak su ile açalım ve kuşanemize ilave edelim yeterince sıcak suyunu da ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım .

Hatta arzu ederseniz kekikte  serpebilirsiniz  çok güzel oluyor.Ben unuttum ne yazık,artık tabağıma aldığımda koyarım:)Yapanlara yiyenlere  afiyetler olsun..


5 yorum: Leave Your Comments

  1. ellerine sağlık canımm .. nefis olmuş... uzun zamandır da yapmıyordum bu hafta yapayım bari :)
    mutfakteyze

    YanıtlaSil
  2. Canım Mutfak Teyzem inanırmısın ben de tam 1 senedir yapmıyordum aklıma geliverdi birden.İyiki de yapmışım.Hem güzel olmuştu,hem de çok özlemişiz iyi oldu.Sizlere de şimdiden afiyet olsun:)Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Patatesin Faydası : Şeker hastalarına faydalıdır. Susuzluğu giderir. Mide ve Onikiparmak ülserinde yararlıdır. Karaciğer şişliğini giderir. Safra akışını kolaylaştırır. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. Damar sertliğine faydalıdır. Sert bir şey yutulduğunda yabancı maddenin zarar vermeden çıkmasını sağlar. El ve ayak çatlaklarında faydalıdır. Skorbüt hastalığını önler. Kandaki şeker seviyesini düşürür. Kanı temizler. Kansere karşı korur.
    http://www.sifalibitki.biz/patates.html

    YanıtlaSil
  4. tvturka bilgi dolu satırlara çok teşekkürler ediyoruz....

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık olsun vişnabım.

    YanıtlaSil