Vişnap

Can kimi severse öz odur ...

2

Dedemdin benim bir tekicik dedemdin o sevmediğim babaannemin kocasıydın  .Sen ne iyi adamdın  ne yüceydin ne  çok severdin sen beni. Her çarşı dönüşü aldığın  o sarı yaldızlı çikolataların tadını hiç bir çikolatada bulamıyorum ben .

O buruş buruş yüzün sevgi yumağıydı ta gözlerinin içi gülerdi :) Çenende ki çukurluğa gamze dendiğini daha sonraları öğrenmiştim .Nerede  çenesi çukur birini görsem sen gelirsin gözümün önüne .

Ben de seni çok severdim dedem der yere göğe koymazdım annemin babası olan dedem bu duruma seni  ondan daha çok sevmeme çok kızardı:( Ve bir gün senin öz olmayıp üvey olduğunu söylediğin de  ki ben  öyle mini minnacığım ki öz ne  üvey nedir bunun  bile anlamını bilmiyorum ki .

Öyle tepkisiz boş boş bakmıştım. Üvey ne demek diye anneme sorduğumda o bana  izah etmişti.Hatta o oturduğumuz  sarı çiçekli örtüleri ve samanla dolu yastıkları olan  divanda  anlatıp izah etmişti bana .

Hiç unutmuyorum o günü .İlk üvey lafını duyduğumda çok korkmuştum .Sanmıştım ki seni alacaklar  başkasının dedesi olacaksın diye bir de  korkutmuştu annemin babası olan dedem:(Bir de bir de  ne güzel istavrit kızartırdın sen çıtır çıtır.Çok kızardı babaannem  yine bunları kurutmuş kapçık gibi yapmışsın diye.

Sevmezdim ya babaannemi kızmasından,sinirlenmesinden nasıl büyük keyif alırdım:) Seninle anılarım çok dedem bir ara yazarım yine bir başka  hatırayı.Allah Rahmet eylesin nurlar içinde yat.İyi ki sevmediğim babaannem seninle evlenmişte senin gibi dedelerin dedesi benim has  dedem olmuşsun.

2 yorum: Leave Your Comments

  1. Vişnabım, benimde babaannem üvey miş. sonradan öğrendim bende.ama onu çok ama pek çok severdim. bu arada başlık sözünü pek beğendim çalıyorum..

    YanıtlaSil
  2. canım arkadaşımsın, dedenin yeri hiç dolmuyor değil mi?

    YanıtlaSil