Vişnap

Zeytin Yağlı Enginar..

2
Malzemeleri:
4 adet enginar
1 orta boy soğan
1minik patates
1 ufak havuç
1çay bardağı bezelye
1küçük çay bardağı zeytin yağı 
1 tatlı kaşığı tuz 
Yapılışı:
Patatesler ve havuçlar minicik tavla zarı formunda doğranır suya alınır.Soğan piyaz şeklinde doğranıp elle  biraz  mıncıklanır ve tencereye alınır.
Patatesler ,havuçlar ve bezelyeler de tencereye ilave edilir  boşluklara enginarları da koyarız  toz şekerini tuzunu yağını ve hafifce üzerini geçmiyecek kadar suyunu da ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte  pişmeye bırakırız.Yarı süresinde  garnitürleri enginarların  içine pay edip eşit şekilde pişmesini sağlarız .

Piştiği tencere de soğutup (bu kısmını asla  deneyemedim aceleci olduğumdan hemen sıcakken  illa borcama koyup  o tencere yıkanıp kaldırılacak  ne gereği  varsa?:)Servis tabağına alalım  istersek dereotu ve limonla da tatlandırabiliriz .
Afiyet olsun.