Vişnap

Portakallı Şekerli Kurabiye.

6
Malzemeleri: 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
İki yumurta
Bir portakalın kabuğunun rendesi ve suyu
İki yemek kaşığı dolusu irmik
Bir paket kabartma tozu
125 gram becel yağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ve aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında)
Tarifi:
Kurabiyeyi yapmak için  önce yıkadığımız portakalın kabuğunu rendenin iri tarafıyla rendeleyelim.Ve akabinde suyunu da  sıkalım.Toz şekerini ,iki yumurtanın sarısını,irmiği,sıvı yağ ve becel yağını ,portakalın kabuğunun rendesini,suyunu ve kabartma tozunu da bir yoğurma kabına alıp üzerine alabildiği kadar un  ilave edelim.

Kulak memesi yumuşaklığında olacak hamurun kıvamı .Yoğuralım ve elimizle irice parçalar alıp yuvarlayıp önce yumurta akına sonra toz şekerine bulayıp yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine  sıralayarak dizelim ve170 derecede üzerleri hafif pembeleşecek kadar pişirelim.Yumuşak olan kurabiyelerimiz soğuyunca sertleşerek kıvamlı olacaktır Soğuyunca servis tabağına alalım.

Afiyet olsun...