Vişnap

Patlıcan Oturtma...

0

Patlıcan Oturtma:

Malzemeleri:

Üç orta boy bostan patlıcanı
2 orta boy kuru soğan
300 gram kıyma
İki sivri biber
Maydanoz
Bir yemek kaşığı biber,domates karışık salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Patlıcanları kızartmak için fındık yağı (Çotanak)

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına bölüp üzerlerini bol tuzlayıp bekletelim ki kızartırken çok yağ çekmesinler.Ben tuzlu su yapmıyorum. Her bir patlıcan mantar gibi suyun üstüne  çıkınca hoşuma gitmiyor batsınlar diye üzerlerine ağırlık filan koymak ooo uzun iş :))

Bolca tuzlayıp bir yarım saat  bekletmeye aldığım patlıcanlarım köşelerinde dururken zaten acı siyah sularını bırakıyorlar.Bu tarafta yemeklik doğradığımız soğanları ve tohumlarını saplarını çıkardığımı biberlerimizi de ufak doğrayarak tencereye alıp kavuralım karamelize olunca kıymamızı ilave edip kavuralım sulandırılmış salçamızı tuzunu karabiberini ,kırmızı pul biberimizi de katıp hafifce sıcak su katalım pişince altını kapatalım .

Bekleyen patlıcanlarımızın tuzu gitsin diye bolca yıkayıp süzdürüp kuruladıktan sonra bol kızdırılmış fındık yağında hafif pembeleştirip tencereye alalım.Üzerlerine de kıymalı harcımızı ve doğradığımız  bol maydanozlarımızı katıp suyu az ise  hafif yemeğimizin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip bir iki taşım kaynatalım . 

İstersek bu yemeğimizi fırında da  pişiririz  ve  çok daha lezzetli olur da ,ben üşendim nedense bugün çok tembelliğim üstümde :)

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder