Vişnap

Fırında Baharatlı Patates...

3
Hopp hoop patates kumpir kartopu ve bildiğimiz yaygın adı ile patates.Şakasına adı pattisler ne çok seveni ve de ne çok çeşidi yapılır.Adeta bütün mutfakların demirbaşıdır.Olmazsa olmazıdır eksikliği mutfaklarda her an hissedilir.Fırında az yağ ile bir de sağlıklı olur ki.Haydi bugün de sağlıklı beslenelim deyip soymaya başlayalım pattislerimizi:/^^
Malzemeleri:
Bir kiloya yakın patates
Yarım çay bardağı fındık yağı (Çotanak)
Kırmızı pul biber
Kekik
Kimyon
Karabiber
Tuz

Tarifi:
Patatesleri soyup yıkayıp kalın kalın dilimleyelim. Geniş çukur bir karıştırma kabına koyalım.Üzerine  baharatlarını ve tuzunu da ilave edelim ve fındık yağını da dökelim.Güzelce harmanlayalım eğer  vaktimiz varsa bir yarım saat bekletirsek baharatların aromasını içine çeksin patatesler , yok benim gibi aklınıza vurup hemen  yapmak isterseniz  bekletmeseniz de  çok güzel oluyor:)

Fırın tepsimizi yağlayıp dizelim patateslerimizi. Önceden ısıttığımız 175/180 derecelik fırında pişip üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat kadar pişirelim .

İster etlerin ,tavukların isterseniz sade olarak çayın yanında da yiyebilirsiniz .Ya da benim gibi balıkla,patatesi birlikte yemeği seviyorsanız  mükemmel yakışıyor uyumlarına ben bayılıyorum.Sizleri bilemem:)

 Afiyetler Olsunn...


3 yorum: Leave Your Comments

  1. ellerine sağlık vişnapım süper ben de bayılırım. Birdahakine 1 diş sarımsak rendele buna bak gör tadına doyamayacaksın..

    öperim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Betül'üm can kuzum dediğin gibi sarımsaklı yaptım az önce evet sarımsaklı da sarımsaksız da her türü çok güzel oluyor .Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  3. Patateslerin değerini daha iyi anladım. Ne çok işe yarıyor... :)) Bu sondu, çıksam iyi olacak, mide salgılarım tavan yapmaya başladı.

    YanıtlaSil