Vişnap

Ocak 19....

1


Sabah kalktım gönül yorgun  ruh ise dellenip duruyor.Hadi hem ruhumun hem de gönlümün gönlünü yapim deyip aldım sağıma soluma huysuzlarımı evden attık adımlarımızı .Yerler kar buz adımlarımı sıkıca atacağım diye öyle bir kasmışım ki kendimİ bu saat oldu hala bacaklarım ve sırtım acıyor:( 

O kadar sevindim ki yolda dışarı çıkıp yürüme fikrimi iyi ki iyi ki çıktık .Allahım buz gibi hava ben de  şok etkisi yarattı .Ruhum ile gönlümün ise sesleri kesildi iyi oldu onlara:) Geldim beyaz yalının yanına hemen yandaki denize paralel sokağından denizin fotoğraflarını çekmeliyim.Offf yaa eldivenler de iyi hoş sıcak tutuyorlar da hissedemiyorum ki elimi sürdüklerimi çıkarttım olmayacak onlarla.

Rüzgar saçlarımı gözlerimin önüne savuruyor  ben düzelttikçe sonunda rüzgar kazandı teslim ettim savur savura bildiğin kadar saçlarımı:)Koskocaman bir tanker  tam da Boğaziçi köprüsünün ortasında  dink dink çektim  çektim fotoğraflarını.Karşı sahillerin,  sandalların çekeklerin bir ara da minnacık kedinin .Bir ara öyle üşüdü ellerim parmaklarımın uçları sızlıyordu.

Kaptırmışım kendimi fotoğraf çekmeye  farkında bile değildim.Hemen ellerim hissizleşti makineyi denize filan düşürürüm deyip boynuma astım makineyi  içim rahatladı:)Ya düşüverse içlerime oturur vallahi benim malım  çok kıymetlidir:)

Adamın biri martılara ekmek verdikçe sanki benim ekmeğime tereyağ sürülüyordu.Bu kadar martıyı bir arada görmek nimetti  dink dink  havada yerde  denizde habire çektikçe çektim Adam da işin farkına vardı bak iyi ki ekmek veriyorum da bir sürü çektin fotoğraflarını. 

Bana da ver bir iki tane çektiğin fotoğraflardan diyor ahyyy hııı hııı deyip gülümsedim sadece:) Nerede seni göreceğim ben  bir daha ?

Fırından sıcacık baget ekmeğimi de aldım eve gidince çay ocağa ,yumurtalar sahana  tv açılıp sıcacık evde keyif diye hayal denizine bir adım attıydım ki kendime deli dedim:)Bari kurduğun hayaller zengin olsun:))

Marketten alışveriş,oradan bir milyoncu adları kaldı yadigar bir milyona ne kaldı ki bir milyoncularda?Güzel bir musluk aparatı aldım 2.00 lira.Kaldırımda  ne keyifli yürüyordum ta kiii o araba  yanımdan geçip te yoldaki su çamur karışımı birikintiyi üstlerime sıçratana kadar:( Bir söylendim bir ah ettim ki arkandan Allah seni ve senin gibileri ıslah etsin de yağmurlu havalarda  su birikintilerinin önünden insanlar yanından yürürken yavaş geçin be öküzler:(

Bu yürüyüş gezenti bayağı iyi geldi de  çok üşüdüm dondum adeta . Bir de peynirciye uğrayıp vallahi doğru eve gitmeli yoksa kakırdayacağım sokak ortalarında:) Peynir konusunda  huysuzum kabul ediyorum. İlla koyun ,illa Ezine olacak diye  bizim  kazıkcı peynircinin kazıklamalarına bile katlanıyorum. Her seferinde  istediğim lezzette  peynirler verdiği için:) Az  İzmir tulumu ,az Trakya eski kaşar peyniri ,az Ezine koyun beyaz peyniri

Peynir derken Türkiye turu gibi  oldu alışveriş:),biraz yumurta,biraz salça Evin yolunu sonunda bulduk .Ben ve neredeyse yola atasım geldiği  alışveriş poşetlerim  yürüdükçe ağırlaştılar  :( Kapıdan içeri attım poşetleri doğru Zeynep'ime gittim kaç gündür görmemiştim özlemişiz birbirimizi. O esna da çay içiyoruz telefon eşim hazırlan  da abimlere gidelim gelip seni alayım .

Eeeee iyi ben zaten hazırım ki gel de gidelim Abisi çok üzülüyoruz Prostat kanseri Allah acil şifalar versin .Eltim de çok üzülüyor  çok teselli ettim de ne kadar faydası olur ki?Fazla kalmadık biz yine geliriz deyip ayrıldık yanlarından.

Hadi oradan da cafeye. Vallahi deniz kenarındaki masaya bir oturdum buz kesti sandalyeye değen yerlerim.Bir nescafe içiminde ısındı sandalyem de ben fazla dayanamadım soğuğa kaçtım kapalı mekana.Karşımız da film seti kurulmuş film çekiyorlar bu soğukta gerçekten işleri çok zor. Allah yardımcıları olsun.Biraz da onları uzaktan seyrettim ,hadi gidelim artık eve deyip evin yolunu buldum nihayet.
Bugün bizim leyleğimiz havadan aşağıya hiç inmedi :)

1 yorum: Leave Your Comments

  1. ne güzel bir yürüyüş olmuş canım.inşallah bir gün beraber yürüyüş yapıp içimizden geldiği gibi alışveriş yapıp,denizde martılara ekmek verip dertleşip,kopkoyu sohbetler edeceğiz:)

    Allah acil şifalar versin eşinin abisine.Allahım dayanacak kuvvet versin ailesine,kendisine ve size.bu günler geçecek inşallah.

    sevgilerrimle canım.

    YanıtlaSil