Vişnap

İçten Dökülenler...

3
Taaa eskilerden bir yıl martın 14'ün de doğmuşum .Balık burcunun bazı özelliklerini taşıdığıma inanıyorum.Hani derler ya balıklar çift ruhludur diye bu bana da arada vuruyor :)Bir bakıyorum çok neşeliyim çan çan çene yapıp konuşayım istiyorum o an tanımadıklarımla da sohbet ediyorum.Bir bakıyorum bir başka gün aman benimle sakın ola konuşmasalar diye kendimi köşelere saklayasım geliyor .

Bir de hani derler ya balıklar sanatcı ruhludur diye işte bu deyiş bana rast gelmemiş işte o konuda yetenek sıfır :) Okul yıllarında resmim çok iyi idi hatta ölmüştür büyük ihtimal kaçık uçuk bir resim hocamız vardı.Adı Türkan'dı bir gün ona  çok kızmıştım bana hep zayıf veriyor diye  oysa ben o adam resimlerini kara kalem ile  çiziktirirken kaşlarını gözlerini yaparken az uğraşmıyordum.!

Yine bir resim dersi sonrası  bize ev ödevi verdi pastel veya guaj ile istediğimiz bir konuda resim yapacaktık.Aldım elime fırçayı,tüp tüp guajları.Neydi adını da unuttum şimdi  şu baş parmağımıza geçirip te üzerine boyalarımızı döktüğümüz işte onu da aldım elime  resim kağıdım da önümde.Bir ordan fırça bir burdan fırça darbeleri ile boyaları kattım bir birine acaip bir resim çıktı ortaya .

Rahmetli babam ve annem görünce resmi şaşırdılar hiç bir şeye benzetemediler resmi,üç gözlü bir yaratık gibi bir şeyler görünüyordu .Dayım gördü aaaa o da ne bak işte canım dayım çok beğendi  resmimi .Dayımı o zamanlar çok severdim bana gelirken hep pralinli çikolatalardan getirirdi mimarlık okuyordu .Şimdi düşünüyorum da demek ki fazla parası yoktu ki o pralinli çikolatalardan alıyordu bana .

Resimden  çikolataya geldim birden .Neyse dayımdan aldığım cesaretle  resmimi okula götürdüm ve Türkan hocama sıram geldiğin de gösterdim .Hoca bir bana bir resme bakıyor ,ben de yürek nasıl çarpıyor korkudan .Eyvah bu sefer sıfır verecek bu bana diye .

Söylediği laf  çok güzel olmuş ahhh haa benim ağzım kulaklarımdayken birden dondu gülümsemem :( Bunu sen yapmış olamazsın sende resim yeteneği yok ki! Nasıl olur hocam ben yaptım vallahi ben yaptım dedikce bu demez mi  bana peki otur aynısını yap yeniden.

Allah Allah yaa Hocam ben şimdi nasıl yapayım  ki o an bana böyle bir ilham geldiydi yaptım (diyemezdim ki sana  çok kızmıştım her fırça darbesin de senden  intikamımı almıştım diye.!) Tamam  artık bu cevabından sonra sana inanıyorum ve sen bundan böyle kara kalem değil fırça ile resim yapıp kendini daha da geliştir dedi .

O resmim ve ondan sonra yaptıklarımı hep aldı benden sergiye götürdü.Bugünlük içimden geçen geçmişteki hatıralarım bunlardı .Bundan böyle aklıma gelenler ile yine burada bloğumda olacağım .Bloğumu çok seviyorum  çok yeni daha yaşı bir günlük ,ve ben çok kıymetini bileceğim Gözüm gibi koruyup kollayıp daha da geliştireceğim bloğumu.Sevgilerimle:)

3 yorum: Leave Your Comments

  1. Canımmm inan taaa ilk yazına kadar yazılarını okudum.Tariflere bayıldım:) iyi ki iyi ki bloğunu açmışsın:)5 temmuzda kutlayacağız inşallah Vişnap'ım birinci yaşını.Sen o kadar güzel bakıyorsun ki bloğuna,emek veriyorsun.Umarım daha nice 10'lu,2o'li,50'li yıllarını kutlarız:)
    iyi ki varsın.
    seni çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bir de ben resim dersinden sınıfta kalmıştım:) Bütünlemede bize masaya vazo koyup vazonun resmini çizmemizi istemişlerdi:) zar zor geçirdiler hahah:)Bir de din dersinden sözlüde Maide suresini söyleyemeyince ezberden hocam 0 vermişti:) onuda hiç unutmuyorum.sayende aklıma düştü:)sevgi ile kal.

    YanıtlaSil
  3. Sanem 5 temmuz mu? Vallahi bilmiyordum hatta temmuzu bile bilmiyordum hiç geri dönüp bakmazmı insan bu neyin acelesi bende ki bilemiyorum.Güzel nazik iltifatlarına çok teşekkür ediyorum Çok motive edici inan bana .Sevgiler.

    YanıtlaSil