Vişnap

Ciğer Yahni..

1
Merhabalar..
Ve günler dört duvar arasında geçiyor.
Her geçen gün umutlar ise inişe geçiyor.
Ben de ahval ve de durumlar böyle maalesef.
Umarım İnşaAllah başımızda ki bu şerr hayra döner Rabb'im hayra döndürsün en kısa zamanda..


Malzemeler:
Yarım kg dana ciğeri
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Adet kırmızı kapya biber
2 Adet yeşil sivri biber
1 Adet ufak boy domates
1 Tatlı kaşığı acı biber salçası
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı kara biber
1 Çay kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı kekik
1/2 Çay kaşığı kimyon 
1-2 Çay bardağı sıcak su
1 Kahve fincanı dolusu ince kıyılmış maydanoz
Tarif:
Kuru soğanları yemeklik doğrayıp erittiğimiz tereyağ ile karamelize olana değin soteleyelim.
Biber salçasını ve kırmızı pul biberini ilave edelim.

Biberlerin sap ve tohumlarını temizleyip hafif irice doğrayıp soğanlara ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Kuş başı doğranmış dana ciğerleri katalım ve karıştırarak hızlıca kavurmaya devam edelim.
Kapağını kapatıp 5 dakika civarı pişmeye bırakalım.
Tuzunu ve baharatlarını katalım.

İnmesine yakın yemeklik doğradığımız bir adet ufak domatesi de katıp domates yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
Gerekirse veya bizim gibi yahniyi hafif sulu severseniz bir veya iki çay bardağı kadar sıcak su ilave edin.
Bir iki tıkırdayıp özleşince yahninin ateşini kapatalım.
İnce kıydığımız maydanoz yapraklarını üzerine sepeleyelim.
Ve sıcak olarak yanında tercihe göre pilav,patates kızartması veya püre eşliğinde servise sunalım.Afiyetle..
Sevgilerimle..





1 yorum: Leave Your Comments

  1. Ahh Dunya Tatlisi Tatlisim
    Hep oyle dort duvar arasindayuz, mecbur kalinca maskeyle cikiyoruz ve artik havalar isindi iyice Izmirde. Maskeyle sicak iykkk😫😫Allah yardimcimiz olsun kuzum, cabuk bitsin bu salgin insallah🙏🙏Ciger efsane olmus, mutlaka deneyecegim bu sekilde. Kocaman sarildim
    sana
    Tatliskom, iyi bak kendine, çok seviyorum seni💕💕

    YanıtlayınSil