Vişnap

Kabaklı Kırma Börek

0
Merhabalar..
Aşağıda güzel bir börek var öyle güzel öyle lezzetli oluyor ki yerken insan kendine dur diyemiyor.
Daha öncesi yapmadıysanız mutlaka yapın pişirin ve en sevdiklerinize ikram edip hep beraber yiyin.
Benden demesi ve aşağıya geçip tarifi okumaya başlayalım mı.?
Malzemeleri.
4 Adet yufka

İç Harç Malzemeleri:
3 Adet orta boy kabak "koyu yeşil kabuklu"
 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
5/6 Sap taze soğan 
Yarım demet dereotu 
2 Yemek kaşığı un
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Kahve kaşığı kuru nane
1 Kahve kaşığı tuz

Yufka Ara Sos Malzemeleri:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı un
3 Adet yumurta
Tarif:
Kabakları iyice yıkayıp saplarını kesip atalım.
Kabukları ile beraber rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Avuç içi ile sıkarak fazla sularını çıkaralım ve derin bir kaseye alalım.

Taze soğanların saplarını kesip yıkayıp kurulayalım.
Dereotlarını yıkayıp kurulayalım.
Hepsini incecik kıyalım ve kabak rendelerine ilave edelim.
Bir su bardağı kaşar peynir rendesini,iki yemek kaşığı unu ilave edelim.
Tuzunu daha sonra ilave etmek üzere "iç harcı sulandırmaması için" baharatlarını önden katalım.
Kaşıkla alt üst ederek karıştıralım.

Yufkaların ara sos malzemeleri için derin kaseye sütü,sıvı yağı,unu,yoğurt ve yumurtaları katarak çırpıcı ile iyice çırpalım.

Yufkanın tekini alıp tezgaha tam daire şeklinde açalım.
Her tarafına yeterince yaklaşık 4/5 yemek kaşığı ara sos malzemesi serpip fırça ile eşit olarak yaydıralım.
İkiye katlayıp yarım daire olan yufkayı tekrardan iki yemek kaşığı ara sostan serpip fırça ile eşit olarak yaydıralım.

Her iki yuvarlak kenar kısımlarından içe doğru üçer parmak keselim ki dikdörtgen şekli alsın yufkamız.
Bu kestiğimiz yufka parçalarını da ziyan eetmeyip yarım daire yufkanın üzerine serelim.

Her tarafına hazırladığımız kabaklı peynirli iç malzemeden yeteri kadar koyup tuzunu serpelim ve eşit olarak yaydıralım.
Yufkayı karşılıklı iki taraftan büzerek ortada toplayıp pile pile şekil verelim.
Diğer ikinci yufkaya da aynı işlemleri uygulayalım.
Birer karış enlilikte keserek yumuşak margarin ile yağladığımız ilk fırın tepsisine fazla sıkıştırmadan sıralayalım.

Diğer kalan iki yufkaya da aynı işlemi yapalım ve ikinci fırın tepsisine sıralayalım.

Kalan sos malzemesini iki tepsi için ikiye ayırıp ilk bölümünü ilk tepside ki kırma böreklerin her yerine eşit olarak dökelim.
Kalan diğer ara sos malzemesini diğer fırın tepsisinde ki kırma böreklerinin üzerine eşit olarak dökelim.

Birini kenara alıp bekletelim diğer tepsiyi ön ısıtma yaptığımız 200 derece ısılı sıcak fırına atıp alt üst konumda nar gibi kızarana kadar pişirelim.

Diğer ikinci tepsiyi de pişirelim.

"Benim mini fırınıma nar gibi pişmesi bakımından 2 adet yufka yeterli geldiğinden ikişer yufka ile 2 postada pişirdim.
Çünkü kırma böreği fazla sıkıştırarak pişirmek böreği fazlası ile yumuşak ara katmanları hamur yaptığından ben yufkaları fazla sıkıştırmayı tercih etmiyorum."
Şayet sizin fırınınız  ve fırın tepsiniz dört adet yufkayı alacak büyüklükte ise hepsini tek seferde de pişirebilirsiniz.AFİYETLE.
Muhabbet ile kalın,sevgiler..