Vişnap

Kara Lahana Sapı "Pancar" Borani..

0
Bir önce ki tarifim kara lahana "pancar "sarmalarını yaparken kara lahanaların saplarını atmayıp böylesi ferah serin bir meze yaptım.
Bizler çok seviyoruz serin lezzetleri hele de bu kavurucu yaz sıcakların da ilaç gibi geliyor.

Bu arada bakliyat yemeklerini de çok özlediğimden bir an evvel kış gelse diye gün sayar  oldum.
Malzemeler:
2 Bağ pancarın"karalahana"sapları
Bir çay bardağı fındık yağı
2 Adet büyük boy kuru soğan
Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Tatlı kaşığı tuz
Yarım Çay kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı karabiber
Bir kase koyu kıvamlı yoğurt
3/4 Diş sarımsak
Tarif:
Kara lahanaların saplarını ayıklayıp birer cm lik boylarda doğrayıp bol su ile yıkayalım.
Sapları derin tencerede kaynayan suya atalım.
Yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan sapları soğuk buzlu suya atıp şoklayalım ki güzel yeşil renklerini korusunlar.
Süzgeçe alalım süzülsünler.

Diğer yanda kuru soğanları kabaca yemeklik doğrayalım.
Kuşaneye fındık yağını alıp kızdıralım.
İçine kuru soğanları,tuzu ve toz şekerini atıp karamelize olana kadar kavuralım.
Kırmızı pul biberini ilave edip karıştıralım.
Süzülmüş olan kara lahana saplarını da ilave edip kavurmaya devam edelim.
Kavrulan sapları kenara alıp soğumasını bekleyelim.

Diğer yanda bir kase koyu yoğurda rendelediğimiz sarımsakları ilave edip harmanlayalım.

Soğuyan kara lahana sapları ile sarımsaklı yoğurdu buluşturup harmanlayalım.
Servis tabağına alıp servise sunalım.AFİYETLE..
Sevgilerimle..