Vişnap

Zeytinyağlı Bamya..

0

Merhabalar..
Böylesi kavurucu sıcak havalar da mutfağım da pişen lezzetler ekseri zeytinyağlılar salatalar ve meze türleri çoğunlukta oluyor.

Yaz yemekleri gibi var mı?
Hem hafif hem lezzetli bir de yapılışı kısa ve zahmetsiz olunca bizlere de keyfini yaşayıp yaşatmak kalıyor.

Ahh bir de şu hasretini duyduğum sevdiğim soğuk serin kış havaları gelse de bir rahat nefes alsak.
Sevmiyorum yaz mevsiminin bunaltan sıcaklarını.
Varsa yoksa benim için kış mevsimi.

Bamyalar tatile gittiğim Dikili/İzmir'den.
Semt pazarına gidilipte taze börülce almadan olur mu?

Tabii ki olmaz onları da aldım daha ne mi yabani semizotları bahçeden topladık ayıkladık tuttuk yanımız da getirdik sebzeleri:)

Semizotu dayanmaz diye ilk onunla başladım yorgun uykusuz halimle o hazırlandı sıra da aşağıda ki bamya ve daha neler yaptım sırasıyla tarifleri paylaşacağım.

Bugünüm bu sıcakta full ayıklamak yıkamak pişirmek ve fotoğraf çekmekle geçti.
Malzemeler:
Yarım kg bamya
2 Yemek kaşığı fındık yağ
2 Adet orta boy kuru soğan
2 Diş sarımsak
Bir çay bardağı ince kıyılmış karışık biber "kapya,yeşil,sivri"
1 Kahve kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 Adet orta boy domates
Yarım limonun suyu
1 Ufak çay bardağı sızma zeytinyağ
1 Ufak su bardağı sıcak su
Tarif:
Bamyaları bütün olarak yıkayıp kurulayalım.
Ve sonrası tepelerini koni şeklinde ufak keskin bıçak yardımı ile fazla derine girmeden kesip atalım.

Kuşaneye fındık yağını alalım piyazlık doğradığımız kuru soğanları,sarımsakları ve  ince kıydığımız biberleri ilave edip toz şeker ve tuzu katıp bir kaç dakika soteleyip kavuralım.
Kırmızı pul biberini ilave edip bir iki çevirip ince yemeklik doğradığımız domatesleri,bir ufak çay bardağı sızma zeytinyağını ilave edip hafif kavurmaya devam edelim.

Sıcak suyunu ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edip içine bamyaları katalım.
Kısık ateşte bamyalar yumuşayıp suyunu çekip yağına kalana kadar pişirmeye devam edelim.

Kendi tenceresinde dinlendirip soğutulduktan sonra servise sunalım.AFİYETLE...
SEVGİLERİMLE..