Vişnap

Kıymalı Bulgur Pilavı..

0
Merhabalar..
Geçenler de yazmıştım önümde yaşayacağım zor günler var diye.
Ben o zor günlere başlangıç yapıp yolun sonuna geldim gelmek üzereyim.
Umarım çok zor geçecek olan son günleri de atlatacağım yüce Rabb'imin izni ile.
Zorluklar ve de kolaylıklar biz insanlar içindir tesellisine sığınıp  bugünün tarifine güzel bir geçiş yapalım.

Bugün kıymalı bulgur pilavı yaptım içine de son an bir kaç kaşık sebze kurusu ilave edip lezzete lezzet kattım.

Sebze kurusunu hazır alıyorum marka olarak "ARİFOĞLU" her zaman tercihim oluyor sizlere de tavsiye ederim.
Malum İstanbul'un havası rutubetli nemli olduğundan sebze meyve kurutmak uzun vade saklama acısından pek başarılı olmuyor.
Malzemeler:
1 Yemek kaşığı fındık yağ
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet yeşil köy biberi
2 Adet yeşil sivri biber "acı"
1 Adet kırmızı kapya biber
150 Gr kıyma
1 Kahve kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Su bardağı pilavlık bulgur "300 gr"
1+3/4 Su bardağı et suyu
3 Yemek kaşığı kurutulmuş sebze "ARİFOĞLU"
Tarif:
Tencereye fındık yağı ve tereyağını alıp eritelim.
İçine yemeklik doğradığımız kuru soğanları katıp karamelize olana kadar kavuralım.

İnce doğradığımız biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Kıymasını ilave edip kaşığın tersi ile ezerek kavurmaya devam edelim.
Tuzunu ve baharatlarını katalım.

Ayıklayıp yıkayıp süzdüğümüz bulguru da katıp bulgur şeffaşlaşana kadar kavuralım.
Sıcak olarak et suyunu verip bu aşama da kurutulmuş sebzelerin de ilavesi ile öncesi bir iki taşım harlı ateşte kaynatalım.
Sonrası tencereyi ocağın en küçük bölümüne alıp kısık ateşte suyunu çekene kadar hiç kaşık vurmadan pişmeye bırakalım.

10/15 dakika demlendirip dinlendirelim ve sonrası sıcak olarak yanında ayran,komposto,yoğurt vs eşliğinde ister ana yemek sonrası istersek salt kendisini ana yemek yerine koyup yemek için servise sunalım.

Her türlü her şartta yenecek harika bir lezzet kimi turşu eşliğinde de lezzeti katlanıyor.AFİYETLE..
Sevgilerimle..